מרק קובה סלק ביתי קל להכנה של אודליה סוויסה
מתכון קל להכנה של אודליה סוויסה למרק קובה סלק ביתי, חורפי ומנחם והכי טעים שיש! מתכון ביתי ומנצח למנה העיראקית שכולנו אוהבים.
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למילוי:
½ קילו בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק דק
חופן סלרי עלים קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
כפית בהרט
כפית וחצי פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
למעטפת:
1 קילו סולת
כפית גדושה מלח דק
2 כפות שמן
3 כוסות מים
למרק קובה:
3-4 כפות שמן צמחי
1 בצל קצוץ
4-5 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוץ
4-5 עלי נענע – לא חובה
¼ כוס מיץ מלימון
2-3 כפות רסק עגבניות מרוכז
4 סלקים גדולים חתוכים לחצי סהר
כף סילאן
כפית בהרט
מלח ופלפל
3.5 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
לקובה:
1 בקערה שמים את הסולת, שמן ומים ומערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה מנוחה.
2 בקערה נפרדת שמים את מרכיבי הקובבה: בשר, בצל קצוץ, סלרי, מלח ופלפל ומערבבים את הכל היטב.
לרוטב:
1 בסיר על אש נמוכה שמים את השמן, רסק עבגניות, בצל, סלרי ואת הסלק החתוך לחצי סהר.
2 להוסיף 3 ליטר מים ולהביא לרתיחה.
יוצרים את הקובות:
1 לחוקחים חתיכה מהמסה של הסולת, מרטיבים את הידיים, משטחים את התערובת על היד.
2 לוקחים מתערובת הבשר וסוגרים את הסולת על הבשר.
3 מכניסים את קציצות הקובה אל תוך מרק הסלק.
4 לא למלא את הסיר עד הסוף כי הקובות מתנפחות
5 מבשלים כ – 50 דקות.
6 מומלץ להגיש לצד אורז לבן. בתאבון!
🥰
מלכה!!! אלופה!!!! תודה!!!!!! אני אוהבת אותך אחותי היקרה את מלכת העולם!!!!! אלף נשיקות!!!!
תודה על הזכות ללמוד ממך איך מכינים קובה סלק אדום אני מתה על זה ובזכותך אני עכשיו רוצה להכין קובה הכי טעים ובריא בעולם , אז שוב אלף תודות!
מלכה!!! אלופה!!!! תודה!!!!!! אני אוהבת אותך אחותי היקרה את מלכת העולם!!!!! אלף נשיקות!!!! תודה על הזכות ללמוד ממך איך מכינים קובה סלק אדום אני מתה על זה ובזכותך אני עכשיו רוצה להכין קובה הכי טעים ובריא בעולם , אז שוב אלף תודות!
Ester says: