קציצות בקר של מרים פרץ
המתכון של מרים פרץ האהובה לקציצות בקר עם רוטב עגבניות שכולם אוהבים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קילו בשר טחון טרי
2 בצל בינוני/גדול
1 חבילת פטרוזילה
4 כפות גדושות של שיבולת שועל (קוואקר)
3 כפות ראס אל חנות
לרוטב:
1 קוספאת רסק עגבניות גדולה
4 כפות שמן
0.5 כפית מלח
1 כף פפריקה שטוחה
אופן הכנה
אופן הכנה
מכינים את הרוטב:
1 קוצצים את הבצל ומטגנים עם מעט שמן עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים כפית פפריקה אדומה, את רסק העגבניות ובוחשים כ-2 דקות. מוסיפים קמצוץ מלח (כמעט חצי כפית) ולאחר מכן 1.7 ליטר מים רותחים מהקומקום
מכינים את הקציצות:
1 לשים טוב את כל המרכיבים יחד עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל בינוני ( מרטיבים את הידיים כדי שלא ידבק)
רגע האיחוד:
1 מכינים את כל הקציצות על מגש ומכניסים יחד לתוך הרוטב (כדי שהכל יתבשל יחד) לאחר הכנסת הקציצות לסיר עם הרוטב, מבשלים עד אשר מכמות המים נשאר רוטב סמיך (מעט רוטב)