ביף וולינגטון של רויטל עידן

המנה המרשימה והטעימה ביותר: ביף וולינגטון, עטוף בבצק עלים ופטריות, מתוך: דף הפייסבוק “רעבים ברעבך”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600 גרם פילה בקר
בצק עלים מרודד
חבילת פטריות שמפיניון
חרדל דיזון
שמן זית
מלח ופלפל שחור
טימין
אופן הכנה
הבשר
1 מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
2 מוציאים לפני ההכנה את הבשר מהמקרר שיהיה בטמפרטורת החדר.
3 שמים על הבשר: 2 כפות חרדל, כף שמן זית, חצי כפית פלפל שחור
4 מעסים אותו טוב מכל הכיוונים.
5 מחממים מחבת על אש גבוהה שתהיה חמה מאוד ומניחים את הבשר על המחבת, צורבים אותו מכל הכיוונים, כל צד בערך דקה של צריבה.
6 מניחים את הבשר בצד להתקררות.
הפרושוטו
1 קוצצים דק דק את הפטריות.
2 מחממים מחבת חמה (אפשר להשתמש באותה המחבת שצרבתם את הבשר ללא שטיפה נשארים שם הטעמים מהצריבה).
3 מוסיפים כף שמן זית.
4 מוסיפים את הפטריות הקצוצות.
5 מוסיפים רבע כפית מלח.
6 מוסיפים רבע כפית פלפל שחור.
7 שמים 2 כפיות עלי טימין (ללא הגבעולים).
8 מערבבים הכל טוב טוב ולא מורידים מהאש עד שכל הנוזלים מהפטריות יתאדו.
9 מניחים בצד להתקרר.
10 פורסים את הבצק עלים על המשטח (קובייה שתספיק לעטוף את הבשר).
11 מורחים את ה”משחת פטריות” במרכז הבצק.
12 מניחים את הבשר על הפטריות.
13 מורחים ביצה טרופה בקצוות הבצק.
14 עוטפים את הבשר עם הבצק.
15 חשוב מאוד לחתוך את הקצוות המיותרים מהבצק שלא יהיה עבה מידי.
16 מורחים בביצה טרופה על כל הבצק ועושים פסים דקים (לא להיכנס לעובי הבצק אלא ממש דק).
17 מכניסים את הביף וולינגטון ל25 דקות בדיוק!
18 לאחר סיום האפייה מוציאים מהתנור ונותנים לו לנוח 10 דקות ורק אחר כך חותכים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם