צלי בקר של ג'קי אזולאי – מקבלים את השבת עם ארוחה מושלמת
חגיגה בסיר- צלי בקר עם ירקות שורש ותפוחי אדמה מדורה מתוך “אצל ג’קי 2” – מתכוננים לשבת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג בשר מספר 5
2 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
8 שיני שום פרוסות
שורש סלרי מקולף חתוך גס
שורש פטרוזיליה מקולף חתוך גס
1/2 כוס שמן זית
מים
3 כפיות מלח
לרוטב:
ראש שום
מחית עגבניות בשופרפרת
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כמון
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כוס מים ממי בישול הבשר
חצי צרור כוסברה קצוצה
תפוח אדמה מדורה
4 תפוחי אדמה גדולים מנוגבים.
ארבעה גבעולי מרווה.
אופן הכנה
צלי
1 מבשלים את הבשר יחד עם הבצל וירקות השורש למשך שעתיים בסיר גדול
2 מוציאים את הבשר וצננו , בנתיים הכינו הרוטב
רוטב
1 בסיר מבשלים ראש שום שלם יחד עם רוטב עגבניות והתבלינים, הכוסברה וכוס מים מהציר
2 פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 סמ –ומכניסים לרוטב ,מבשלים עוד שעה.
תפוח אדמה מדורה
1 עוטפים כל תפוח אדמה ברדיד אלומיניום ( אטימה מלאה) – ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות למשך כשעה וחצי .
2 בודקים אם תפוחי האדמה מוכנים על ידי נעיצת סכין חדה.
3 מוציאים את תפוחי האדמה ומסירים את רדיד האלומניום .
4 מחממים מחבת גדולה היטב ומניחים במחבת את גבעולי המרווה, תפוחי האדמה ומעט לוחצים עליהם למעיכה קלה .
5 קולים את תפוחי האדמה כשתיים-שלוש דקות עד לחריכה
6 מוציאים לצלחת הגשה ומזלפים שמן זית ומעט מלח ים.