תבשיל בקר למילוי באן
מתכון לתבשיל בקר בבישול ארוך שאפשר לאכול כמנה בפני עצמה או להשתמש למילוי לחמניות באן מאודות
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
בשרי
מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר ?
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 ק"ג נתח אונטריב
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 גזר
1 בצל
4 פלפל שאטה יבש שלם
4-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
1 כף מירין
2 כפות רוטב סויה
שמן סויה לטיגון
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
4 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
מיץ מחצי לימון
כפית ג'ינג'ר מגורד דק
1 כפית סוכר
אופן הכנה
1 מורחים את נתח הבשר במלח ופלפל בנדיבות וצורבים על מחבת חמה לצריבה 3 דקות מכל צד
2 חותכים את הגזר והבצל לרבעים ומכניסים עם הבשר, הפלפל שאטה, ג’ינג’ר, מירין וסויה לסיר ומכסים במים
3 מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים 3 שעות. באמצע הבישול הופכים את צד הנתח, הסיר צריך להיות מלא במים עד מחצית מגובה הנתח. הבשר צריך להיות רך מאוד באמצע
4 מורידים מהאש ומצננים. חותכים לקוביות אנכית לסיבים ועם הידיים מפוררים את הבשר
5 לרוטב: מערבבים את כל רכיבי הרוטב – טועמים ומתקנים ומאזנים טעמים אם צריך
6 להגשה: חותכים לחמניית באן באמצע, מניחים חסה, בשר מפורר ובוזקים רוטב. מגישים עם מלפפונים חמוצים
אל תוותרו על להכין לחמניות באן המתכון כאן