מתכון לתבשיל כתף בקר וירקות שורש בסיר לחץ – נינג׳ה

קבלו מתכון מושלם לחורף! ארוחה שלמה בסיר אחד עם סמארט ליד של נינג'ה, שמקצר זמני בישול ב70% בהשוואה לבישול מסורתי. שמרו את המתכון לימים קרים

קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק׳
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

650-750 גר׳ צלי כתף חתוך לקוביות בגודל של כ- 3 ס״מ
2 כפות קמח
3-4 תפו״א
3-4 גזרים
1 קולורבי גדול
שורש פטרוזיליה
2 בצלים
2 ליטר ציר בקר/מים
2 כפות פפריקה
כפית כמון
כפית כורכום
כף מלח
כף שטוחה פלפל שחור גרוס
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי
אופן הכנה
1 מכניסים את הבשר לתוך שקית עם 2 כפות הקמח ומערבבים לציפוי הבקר בקמח.
2 מדליקים את הסיר במצב בישול/צריבה (החלקה של הסליידר עד הסוף של הצד הימני), ומכווניים את דרגת החום ל- 4 באמצעות החיצים שבצד שמאל.
3 מוסיפים מעט שמן ומטגנים את חתיכות הבשר שציפינו בקמח מכל הצדדים (סגירה של הבשר מכל הכיוונים, יתכן ויהיה צורך לעשות זאת בשתי נגלות).
4 במקביל מקלפים את הירקות וחותכים לחתיכות בגודל המועדף עליכם (אני אוהב לחתוך בגודל שמתאים לביס).
5 לאחר צריבת כל הבשר, מסדרים את הבשר בתחתית הסיר ומוסיפים מלמעלה את כל הירקות החתוכים, ציר הבקר והתבלינים. מכבים את תוכנית הבישול/צריבה באמצעות כפתור ׳התחלה עצירה׳, סוגרים את המכסה של הסיר, מכוונים את הסליידר למצב סיר לחץ (עד הסוף שמאלה), מכוונים את סיר הלחץ למצב ׳שחרור מהיר׳ לא לשכוח לוודא שפתח יציאת האדים סגור בהתאם, מכוונים זמן לכ- 25-30 דק׳ ומפעילים באמצעות לחיצה על כפתור ה/התחלה עצירה׳. הסיר יכנס למצב של יצירת לחץ ולאחר יצירת הלחץ יתחיל למדוד את משך הזמן שהוגדר לפעולת סיר הלחץ. בסוף הזמן תתבצע פריקת לחץ זהירות מפני האדים החמים, וכאשר תסתיים פעולה זו, ניתן לפתוח את הסיר, להגיש ולאכול בתאבון.
@ninja.il

קבלו מתכון מושלם לחורף! ארוחה שלמה בסיר אחד עם סמארט ליד של נינג'ה, שמקצר זמני בישול ב70% בהשוואה לבישול מסורתי. שמרו את הפוסט לימים קרים שריג היבואן הרשמי #מתכון #מתכוןקל #נינג׳ה מתכון לתבשיל כתף בקר וירקות שורש בסיר לחץ – נינג׳ה מצרכים: 650-750 גר׳ צלי כתף חתוך לקוביות בגודל של כ- 3 ס״מ 2 כפות קמח 3-4 תפו״א 3-4 גזרים 1 קולורבי גדול שורש פטרוזיליה 2 בצלים 2 ליטר ציר בקר/מים 2 כפות פפריקה כפית כמון כפית כורכום כף מלח כף שטוחה פלפל שחור גרוס 2 עלי דפנה פלפל אנגלי אופן הכנה: מכניסים את הבשר לתוך שקית עם 2 כפות הקמח ומערבבים לציפוי הבקר בקמח. מדליקים את הסיר במצב בישול/צריבה (החלקה של הסליידר עד הסוף של הצד הימני), ומכווניים את דרגת החום ל- 4 באמצעות החיצים שבצד שמאל. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את חתיכות הבשר שציפינו בקמח מכל הצדדים (סגירה של הבשר מכל הכיוונים, יתכן ויהיה צורך לעשות זאת בשתי נגלות). במקביל מקלפים את הירקות וחותכים לחתיכות בגודל המועדף עליכם (אני אוהב לחתוך בגודל שמתאים לביס). לאחר צריבת כל הבשר, מסדרים את הבשר בתחתית הסיר ומוסיפים מלמעלה את כל הירקות החתוכים, ציר הבקר והתבלינים. מכבים את תוכנית הבישול/צריבה באמצעות כפתור ׳התחלה עצירה׳, סוגרים את המכסה של הסיר, מכוונים את הסליידר למצב סיר לחץ (עד הסוף שמאלה), מכוונים את סיר הלחץ למצב ׳שחרור מהיר׳ לא לשכוח לוודא שפתח יציאת האדים סגור בהתאם, מכוונים זמן לכ- 25-30 דק׳ ומפעילים באמצעות לחיצה על כפתור ה/התחלה עצירה׳. הסיר יכנס למצב של יצירת לחץ ולאחר יצירת הלחץ יתחיל למדוד את משך הזמן שהוגדר לפעולת סיר הלחץ. בסוף הזמן תתבצע פריקת לחץ זהירות מפני האדים החמים, וכאשר תסתיים פעולה זו, ניתן לפתוח את הסיר, להגיש ולאכול בתאבון.

♬ צליל מקורי – נינג׳ה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם