בקר וברוקולי מוקפץ של מירי מיכאלי
מתכון בריא בניחוח מתקתק. מירי מיכאלי, עיתונאית ואמא, משתפת במתכונים בריאים שהגתה, ניסתה והעבירה במבחן הקטנטנים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חצי קילו בקר חתוך לרצועות
כף שמן זית
5 שיני שום כתושות
1 בצל שאלוט קצוץ דק
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
פרחי ברוקולי מופרדים מכשני ראשים
2 כפות עמילן תירס
3/4 כוס מים
1/3 כוס סויה דלת נתרן
1 כף ג׳ינג׳ר כתוש
2 כפות סוכר חום
למיטיבי לכת- צ׳ילי כתוש לפי הטעם
אופן הכנה
1 לחמם את השמן במחבת ווק על חום בינוני- גבוה
2 להוסיף את הבקר עד שמזהיב (בין חמש ל-10 דקות)
3 להוציא מהמחבת.
4 לשים במחבת את הבצלים והשום לערבב במשך דקה ולהוסיף את הברוקולי,
5 לכסות ולהשאיר לאידוי למשך חמש דקות.
6 בקערה לערבב את המים והעמילן ולהוסיף את יתר הרכיבים.
7 להוסיף את הרוטב לווק למשך כחמש דקות.
8 להוסיף את הבקר, לערבב ולבשל עוד כשתי דקות.
9 מומלץ להגיש עם אורז- מלא, פרא או לבן.
בתאבון!