עוגת עקיצת הדבורה קלה להכנה

עוגה מרשימה, יפיפיה וטעימה בטירוף מבצק שמרים, החצוי באמצע ובתוכו קרם שמנת במתיקות מושלמת, וקראסט שקדים מקורמלים מלמעלה למרקם קראנצ'י. מומלץ להכין את העוגה יממה לפני ההגשה למקסימום אפקט

מערכת
22.05.2022
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
350 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
80 גרם חמאה רכה
125 מ"ל חלב
2 חלמוני ביצה
קורט מלח
למילוי קרם:
250 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
40 גרם דבש
20 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותי
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
250 מ"ל שמנת להקצפה 38% שומן (לאחר שהייתה 20 דקות במקפיא)
לשקדים מקורמלים:
100 גרם סוכר
40 גרם דבש
100 גרם חמאה
רבע כפית מלח
150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
180 גרם דבש
180 מ"ל מים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
לבצק:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חלב, וניל, חלמונים ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק נעים. אם הבצק דביק מידי – אפשר להוסיף עוד קמח. מכדררים ושמים בקערה עד שהבצק תופח ומכפיל את גודלו
2 מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומוציאים ממנו את האוויר, מהדקים לתחתית תבנית משומנת בגודל 24 באופן שווה
3 מתפיחים התפחה נוספת – עד שהבצק מכפיל את גודלו
4 במחבת רחבה ממיסים סוכר, דבש, חמאה ומלח. בשלים על אש גבוהה עד שהחמאה והסוכר מתמוססים ומתקבלת תערובת אחידה
5 מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב עד שהכל השקדים מצופים בסירופ, מורידים מהאש ומצננים
6 מחממים תנור ל-170 מעלות
7 מסדרים את השקדים היטב על הבצק התפוח
8 מכניסים לתנור ל 20-30 דקות עד שמתקבל גוון חום לשכבת השקדים, מוציאים ומצננים לחלוטין
9 בינתיים שמים בסיר שמים דבש ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 2-3 דקות. מסירים מהאש ומצננים
המילוי:
1 מכניסים לקערת המיקסר גבינת מסקרפונה, דבש, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית עד שהכל מתאחד
2 מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה. ממשיכים להקציף הכל יחד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב
מרכיבים העוגה:
1 חוצים את העוגה לשניים לרוחבה. מניחים את החלק ללא השקדים על צלחת הגשה ושופכים 2/3 מסירופ הדבש על החלק הרך
2 מורחים את קרם הוניל על גבי חצי העוגה עם הסירופ ובעזרת לקקן משטיחים את הקרם. אופציה נוספת היא להכניס את הקרם לשקית זילוף עם פתח עבה ולייצר תלוליות על כל מטח העוגה
3 מכסים את העוגה עם החלק השני (עם השקדים) ומזלפים את שארית הסירופ על גבי השקדים
4 מכניסים למקרר לפחות ל 4 שעות ונותנים לעוגה להתייצב

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות