מתכון קל להכנה לעוגת עקיצת הדבורה של רונית טברון
מחפשים את הקינוח המושלם לראש השנה? עוגת עקיצת הדבורה! גם יפה וגם טעימה! עוגת שמרים עם סירופ דבש בציפוי של שקדים מקורמלים במילוי קרם וניל. ללקק את האצבעות!
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק שמריים – תבנית קוטר 24 ס"מ
150 מ"ל חלב פושר
כף שמרים יבשים
2 כוסות קמח
80 גרם חמאה
1/8 כפית מלח
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
חמאה לשימון תבנית
מעט קמח חיטה לעיבוד הבצק
לציפוי השקדים:
150 גרם חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/8 כפית מלח
80 גרם סוכר
2 כף דבש
1 כפית מחית וניל
200 גרם שקדים פרוסים
קרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
כף סוכר
כפית מחית וניל
חבילת אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה (או ידנית) לאחד 150 מ"ל חלב פושר שמרים וכף סוכר עד לאתחול תסיסה.
2 להוסיף את יתר החומרים: קמח, סוכר, מלח חמאה. ללוש עד לקבלת כדור בצק עגול מבריק. להתפיח כ 40 דקות או עד להכפלת הנפח.
3 בזמן ההתפחה – להכין את ציפוי שקדים.
4 בסיר בינוני על להבה נמוכה לאחד חמאה, שמנת, סוכר, מלח, מחית וניל ודבש עד להמסה מלאה וקבלת תערובת אחידה. להוסיף את השקדים הפרוסים לערבב בעדינות.
5 לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, לשחרר אוויר. על משטח מקומח לרדד את הבצק לצורת דיסק, להכניס לתבנית משומנת בחמאה.
6 לצפות את הבצק בציפוי שקדים כף אחר כף עד לקבלת שכבה אחידה.להתפיח כ 10 דקות.לכסות את תחתית התבנית ב 2 שכבות של נייר כסף.
7 לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 35 דקות עד או עד שהמאפה והשקדים קיבלו גוון שחום זהוב.
8 להוציא מהתבנית. לצנן על רשת.
לקרם פודינג:
1 בקערה עמוקה לאחד שמנת מתוקה, מחית וניל סוכר ואינסטנט פודינג וניל.להקציף לקרם יציב.
להרכבה:
1 לפרוס את העוגה לשניים. להניח על צלחת הגשה את התחתית. להציב מעל את טבעת התבנית למרוח את הקרם, ליישר לשכבה אחידה .
2 לפרוס את החצי השני המצופה בשקדים ל 10 / 12 חלקים. לסדר על גבי הקרם.
3 לצנן במשך 3 שעות לפחות לפני הגשה להתייצבות.
4 להגיש בטמפרטורת חדר.
5 לשמור במקרר.
@israel_food_channel #עוגה מטורפת לראש השנה עקיצת הדבורה של רונית טברון (חפשו מתכון באתר ערוץ האוכל) בשיתוף AEG #מתכון #יאמי #קינוחים ♬ original sound – ערוץ האוכל