איך מכינים רוטב בשמל מוצלח בבית?

ויקטור גלוגר מלמד איך להכין את אחד הרטבים הטעימים שקיימים – רוטב בשמל.

הרבה אנשים שמתיימרים לדעת מה זה רוטב בשמל, לא יודעים באמת.

רוטב בשמל הוא אחד הרטבים הטעימים שקיימים, ולצערי, כיום קצת מזלזלים בו. הוא אחד מאבות המטבח הצרפתי, ומה שנקרא רוטב “אם” –מ כיוון שיוצאים ממנו הרבה רטבים נוספים.

בשמל זה בסך הכל רביכה עם חלב. רביכה היא בעצם כל תערובת של קמח ושומנים ואת המתכון הזה אפשר להכין בשתי דרכים.

הדרך הראשונה היא לבשל ביחד חמאה עם קמח במשך כמה דקות, להוסיף חלב קר ולא להפסיק לערבב עד לרתיחה. לאחר מכן, יש לבשל את התערובת עוד 3 – 2 דקות על אש קטנה.

המתכון המדויק הוא 70 ג’ חמאה, 70 ג’ קמח וליטר חלב.

הדרך השניה, שעליה אני ממליץ, היא להכין רביכה מבעוד מועד, לקרר אותה ולעשות בעצם את ההיפך מהדרך הראשונה – להרתיח את החלב ואל תוך החלב הרותח לשפוך את הרביכה. ככה גם חוסכים זמן וגם מונעים סכנה של שריפה שנובעת מחוסר ערבוב.

אפשר ורצוי להוסיף לרוטב עשבי תיבול, עגבניות, תבלינים, תרד או להשאיר אותו בגבינה.

רוטב בשמל הולך מצוין עם המון מאכלים אבל ישנה מנה קלאסית שנקראת ביצי מורנה, אליה הרוטב מתאים כמו כפפה ליד:

לוקחים ביצים קשות, שומרים את החלבון ושמים על אותו על תבנית, לוקחים בצל ופטריות קצוצים, מאדים אותם, מוסיפים להם את רוטב הבשמל וממלאים את הביצים בממרח הזה, על זה שופכים עוד רוטב בשמל ויוצא מעדן.

מומלץ לקרוא גם:

איך מכינים טפנד – ממרח זיתים תוצרת בבית?

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות