מרק שעועית עם בשר ומנגולד ולחם פועלים בצד של עינב חקון

מתכון של עינב חקון למרק שעועית עם בשר. תבשיל חמים וטעים למי שאוהב את הטעמים הביתיים. מרק מפנק ועשיר בטעמים. מוגש לצד לחם פועלים לבן ביתי קריספי.

צילום: ליאור אשכנזי
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרק:
2 כוסות שעועית יבשה לבנה. אפשר להשתמש בחבילת שעועית מוכנה קפואה
600 גרם בשר אונטריב חתוך לקוביות
כוס מחית עגבניות קלה
8-10 שיני שום קצוצים דק
חצי לימון סחוט
חבילת עלי מנגולד
תיבול: 4 כפות שמן זית ,כף וחצי פפריקה אדומה,כף כמון, כפית כורכום, כפית פלפל שחור,כף מלח,3-4 פלפל חריף יבש/חצי כף צילי גרוס חריף( למי שאוהב חריף), מים.
ללחם:
½ קילו קמח לבן
8 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר
10 גרם מלח
25 גרם שמן זית
150 מל מים חמימים
אופן הכנה
ללחם:
1 שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, סוכר ומים, שמן זית. מערבלים מעט ומוסיפים את המלח.
2 ונותנים למיקסר לעבוד 10 דק על מהירות בינונית
3 מתפיחים כשעה להכפלת נפח
4 מחלקים את הבצק ל2 כיכרות. מקמחים מעט את התבנית ומניחים את הלחם.
5 מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
6 אחרי שתפח (כ 40 דק) חורצים פס לאורך הכיכר
7 ניתן לפזר מעט קמח מעל למראה כפרי
8 אופים כ 40 דק ב180 מעלות טורבו
למרק:
1 מנקים היטב את עלי המנגולד וקוצצים ללא הגבעול.
2 מחממיים סיר עמוק-(5 ליטר) עם השמן
3 מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב מכל הצצדים לסגירה טובה של הבשר. מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד דקה לפתיחת הטעמים. מוסיפים השום הקצוץ, השעועית ועלי המנגולד, מערבבים ומוסיפים מיםעד גובה 3/4 סיר. מביאים לרתיחה עם מכסה סגור.
4 מנמיכים ומבשלים כשעתיים על אש בינונית נמוכה. שימו לב שצריך להוסיף מים כאשר הנוזל מצטמצם וכמובן לתקן טעמים.
5 בסוף הבישול כאשר הבשר רך מוסיפים חצי לימון סחוט ומבשלים עוד 3 דקות.
6 מגישים חם וטובלים את המרק עם הלחם שהכנו.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם