בוואריה קינמון, תפוחים ודבש של הנס וגלית ברטלה

מתכון לקינוח קלאסי לראש השנה שמשלב דבש, תפוחים וקינמון

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

להכנת הבסיס
100 גרם שוקולד חלב מומס
150 גרם פצפוצי אורז
150 גרם נוגט
להכנת תפוחי עץ מוקפצים
2 תפוחי עץ גרנד סמית’ קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
50 גרם סוכר
1 כפית דבש
1 כף חמאה
מוס בוואריה וקינמון
250 גרם שמנת מתוקה
250 גרם חלב
180 גרם דבש
1/4 כפית אבקת קינמון
6 חלמונים
10 גרם אבקת ג’לטין
4 כפות מים קרים
400 גרם שמנת מתוקה להקצפה
לקישוט
100 גרם שוקולד לבן
מעט אבקת קינמון
1 תפוח עץ
120 גרם סוכר
90 מ”ל מים
מקלות ואבקת קינמון
אופן הכנה
הכנת הבסיס
1 מערבבים את כל החומרים יחד ומהדקים לתוך תבנית הטורט שמונחת על נייר אפיה המכיל שקף פנימי ( לא חובה ). מקררים.
הכנת תפוחי העץ
1 ממיסים את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל.מוסיפים דבש וחמאה ומקפיצים (או מערבבים באמצעות כף עץ) את תפוחי העץ במשך 5 דקות. מצננים.
הכנת מוס בוואריה וקינמון
1 משרים ג’לטין במים קרים למשך 20 דקות.
2 מרתיחים שמנת וחלב
3 מערבבים דבש וחלמונים
4 מוסיפים את תערובת השמנת והחלב לתערובת החלמונים והדבש, מערבבים באמצעות מקצף יד
5 מחממים באמבטיית מים תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד שמגיעים לטמפרטורה של 82 מעלות. (ניתן לבדוק זאת על ידי העברת אצבע על הנוזל שנמצא על כף העץ. אם לאחריו ניתן להבחין שיש הפרדה ברורה בין שני חלקי הנוזל, סימן שהנוזל מוכן)
6 ממיסים את הג’לטין המושרה במיקרוגל במשך 20 שניות. מוסיפים אותו לנוזל ומערבבים.
7 מצננים עד שמתקבל מרקם ג’לי. מקציפים שמנת עד לקבלת מרקם יציב. מקפלים את הקצפת בעדינות.
הרכבת המנה
1 יוצקים חצי מכמות מוס הבוואריה על הבסיס, מכסים בעיגול שקורצים מהביסקוויט טורט האפוי (שהוכן במתכון הקודם- טארט תפוחי עץ קלפוטי דבש).מסדרים מעל את תפוחי העץ ומכסים ביתרת מוס הבוואריה. מקפיאים 4 שעות.
הכנת הקישוט:
1 ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל
2 בעזרת כף מורחים אותו על ניילון או על נייר אפיה בצורת עלה. מפזרים מעט אבקת קינמון ומכניסים למקפיא
מכינים פלחי תפוח עץ מיובשים
1 חותכים את תפוח העץ לפלחים דקים מאד. משרים את פרוסות תפוחי העץ בסירופ שמורכב ממים וסוכר שהורתחו יחד. מסדרים אותם על נייר אפיה, אופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך 12-15 דקות עד לקבלת גוון חום בהיר. ברגע שפלחי תפוח העץ מוכנים, מוציאים אותם מהתנור ומסדרים אותם בתוך תבניות מאפינס קטנות (על מנת שיקבלו צורה של פרח).
להגשה
1 מוציאים את העוגה מהקפאה ומשחררים אותה עם מטלית חמה או בעזרת השקף. מסדרים בצדדים את עלי השוקולד הלבן ומסדרים בחלק העליון של העוגה את פרחי תפוחי העץ המיובשים ומעליהם מפזרים מקלות ואבקת קינמון.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: