עוגת קרם בוואריה ללא ביצים קלה להכנה של אורי שניידר
מתכון מושלם של אורי שניידר לעוגת קרם בוואריה המפורסמת, רק הפעם ללא ביצים! העוגה הזו זה כמו לאכול אוויר. בגלל המרקם האוורירי שלה.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבסיס:
200 גר׳ ביסקוויטים טחונים
100 גר׳ חמאה מומסת
2-3 כפות מים
לקרם בוואריה:
800 גר׳ חלב
800 גר׳ שמנת להקצפה 38%
300 גר׳ סוכר
180 גר׳ קורנפלור
16 גר׳ ג׳לטין
80 גר׳ מים
מחית וניל
להגשה:
50 גר׳ שוקולד מריר
50 גר׳ שמנת להקצפה 38%
שברי בוטנים או אגוזים
דפי זהב כמובן
אופן הכנה
לבסיס:
1 מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה עד לקבלת תערובת פירורים לחה.
2 במידת הצורך אם לא רטוב מספיק, מוסיפים מים.
3 משטחים בתבנית או ברינג ומקפיאים לכמה דקות עד להתייצבות.
לקרם:
1 שופכים את המים על הג׳לטין וממתינים עד שיספגו (לוקח 10 דק׳).
2 מקציפים את השמנת למרקם יוגורט – קצפת רכה מאוד
3 שמים את שאר החומרים (חלב, סוכר, וניל, קורנפלור) בסיר אחד ומערבבים במטרפה
4 מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שזה מתחיל להסמיך ואז מורידים מיד מהאש.
5 ממיסים את הג׳לטין במיקרוגל ל-10 שניות ומערבבים פנימה.
6 מחכים שיתקרר קצת ואז מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת בשלוש פעמים.
7 שופכים לתבנית ומקפיאים. זה מתייצב בערך תוך שעה.
8 כדי לשחרר מהתבנית מעבירים סכין על הדפנות.
להגשה:
1 ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל במשך דקה.
2 מערבבים במטרפה ומעבירים לשקית זילוף כשזה עדיין חם (לא רותח).
3 מזלפים על העוגה דוגמת בלגאן (זו המסורת!) ומקשטים בשברי אגוזים ודפי זהב.
4 חותכים פרוסה, אוכלים ומעמידים פנים שאנחנו בבית מלון בשנות ה-80
האם משאירים את העוגה במקפיא או שומרים במקרר
תודה על המתכון!
תודה על המתכון!
עדנה says: