קיש בטטה וגבינות קל וטעים של דוד גדג' – מושלם לשבועות ולכל השנה
קיש בטטה עם גבינות שילך איתכם לכל עונה – דוד גדג' מגיש מתכון פשוט להכנה, עשיר בטעמים, שיקפיץ את שולחן החג בשבועות וישמח את כולם.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתחתית של תבנית פאי בקוטר 24/26
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
45 גרם מים קרים
8 גרם מלח
10 גרם סוכר
לרויאל:
150 גרם קרם פרש משק יעקבס
150 גרם יוגורט יווני משק יעקבס
200 גרם פטה עיזים משק יעקבס
80 גרם שמנת מתוקה
1 בטטה פרוסה לקוביות
3 ביצים גודל M
שן שום קצוצה דורות
מלח, פלפל
חופן עלי תימין קצוצים
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
מעט מלח
אופן הכנה
לבצק:
1 במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, מלח, סוכר,מים והחמאה ומערבבים עד לתערובת פירורית.
2 מוסיפים את הביצים תוך כדי פעולת המיקסר.
3 מוציאים את הבצק מהקערה לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקרור של לפחות חצי שעה.
לרויאל:
1 אל תוך קערה מוסיפים את הגבינות: פטה עיזים מגורדת, קרם פרש ויוגורט יווני.
2 מוסיפים לקערה את הביצים, שמנת, קוביות בטטה ועלי תימין קצוצים.
3 קוצצים בצל וסוחטים היטב את הנוזלים של הבצל בעזרת שקית בד.
4 מוסיפים לקערה את הבצל ליתר מרכיבי הרויאל.
5 מוסיפים שן שום קצוצה ומערבבים היטב את הכל ביחד.
להרכבה:
1 מחממים תנור על 180 מעלות
2 מוצאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו.
3 מניחים מעל הבצק רינג ומחוררים באמצעות מזלג את הבצק.
4 שופכים את רוטב הרויאל מעל הבצק, אל תוך הרינג, ומכניסים לתנור.
5 אופים 50 דק ומצננים לפני פריסה.
