פילה לברק על פולנטה טריה וחמאת מקדמיה של אביב משה
אביב משה בעוד מתכון לדג שהולך להיכנס לפנתאון המתכונים
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 פילה לברק נקי מעצמות
1 שמן זית בתרסיס
לפולנטה
6 קלחי תירס טרי
1 כוס חלב חם
80 גרם חמאה
50 מ”ל מי סוכר
לחמאת אגוזי המקדמיה:
100 גרם חמאה
50 גרם אגוזי מקדמיה
1 כפית טימין
אופן הכנה
1 חולטים את התירס במים מפרידים את הגרעינים וטוחנים במעבד מזון.
2 מעבירים דרך מסננת.
3 מעבירים את התירס לסיר ומוסיפים את החלב ומי הסוכר, מבשלים מעט ואז מוסיפים את החמאה.
4 מצפים את הפילה בשמן זית בתרסיס, זורים מלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ -7 דקות.
5 ממיסים את החמאה עד שמגיע למצב של “שרוף”, מוסיפים את אגוזי המקדמיה והתמין ומעט מלח.
6 להרכבת המנה – יוצקים על צלחת, מעל את הדג ומעל את רוטב המקדמיה, מקשטים בעלי רוקט.