עוגת גבינה באסקית עם ציפוי פירות העונה – הקינוח האלגנטי של חג השבועות
המתכון המושלם לעוגת גבינה באסקית – מתכון חגיגי לשבועות עם פירות העונה – אפרסמון ואוכמניות – שף דוד גדג' מגיש מתכון פשוט להכנה ומרשים לאירוח או לארוחת שבועות או ארוחה חלבית.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה+התייצבות במקרר ללילה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שתי יח' שמנת חמוצה 15% שומן
גביע גבינת ריקוטה 250 גרם משק יעקבס
מיכל אחד שמנת להקצפה 250 מ"ל
ארבע ביצים מידה L
כפית תמצית וניל
שקית סוכר וניל
ארבע כפות קורנפלור
לציפוי:
רבע כוס מייפל
מגוון פירות – דויד השתמש באפרסמון ואוכמניות
אופן הכנה
1 מכניסים את הביצים למיקסר ומקציפים.
2 מוסיפים שמנת להקצפה, שמנת חמוצה, גבינת ריקוטה, קורנפלור, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
3 נעביר את התערובת לתבנית עגולה קוטר 22-24 עם נייר אפיה .
4 נכניס לתנור שחומם מראש על 185 מעלות ל-50 דקות בערך.
5 נקרר היטב את העוגה -לפחות שעתיים-שלוש במקרר, עדיף לילה.-להתייצבות.
6 נחלץ את העוגה מנייר האפיה ומהתבנית ונמרח את העוגה במייפל בעזרת מברשת סיליקון.
7 לפני ההגשה נסדר את הפירות החתוכים מעל ונלך לפי הדמיון להגשה יפה.





