עוגת בסבוסה עם יוגורט יווני קלה להכנה

מתכון לעוגת בסבוסה קלה להכנה עם היוגורט היווני של משק יעקבס. היוגורט העשיר והסמיך מתאים מאוד לאפייה והופך את העוגה לרכה מאוד!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית 15X20
300 גרם יוגורט יווני של משק יעקבס (כוס וחצי)
250 גרם סולת חיטה (2.5 כוסות)
100 גרם קמח (3/4 כוס)
7 גרם אבקת אפייה (3/4 שקית)
60 גרם שקדים טחונים (קצת יותר מחצי כוס)
120 גרם סוכר (כוס+2 כפות)
240 גרם מיץ תפוזים (1 כוס)
100 גרם שמן (חצי כוס)
2 ביצים
שקדים שלמים לקישוט
לסירופ סוכר:
300 גרם מים (3 וחצי כוסות)
200 גרם סוכר (2 כוסות)
3-4 טיפות מי זהר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 160−170 מעלות בתוכנית טורבו
2 מערבבים בקערה את כל חומרי העוגה במשך כחצי דקה, רק עד לאיחוד
3 מעבירים לתבנית משומנת קלות, מניחים מלמעלה במרכז את השקדים שלמים לקישוט ואופים בתנור החם כ- 40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה
לסירופ סוכר:
1 כשהעוגה בתנור, בקלחת קטנה מרתיחים את מרכיבי הסירופ עד להמסת הסוכר
2 לאחר האפייה, כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה מיד את כל הסירופ ומצננים מעט לפני ההגשה
בסבוסה עם יוגורט, רכה ונימוחה. צילום: קאי מיליכוב

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם