איך מכינים רוטב ברביקיו בבית?
בואו ללמוד איך מכינים רוטב בקביקיו תוצרת בית בלי חומרים משמרים ובלי משפרי טעם וצבע.
אין מה להשוות בין רטבי הברביקיו הקנויים, אפילו המיובאים, לבין רוטב ברביקיו תוצרת בית.
רוטב ברביקיו כל כך פשוט להכנה שזה מגוחך להשקיע כסף ברוטב קנוי מלא חומרים משמרים ומשפרי טעם וצבע.
יש המון מתכונים לרטבים מעולים שכוללים בעיקר עגבניות, חומץ, סוכר, דבש ותוספת מעושנת כלשהא, שמתאימים לתיבול עופות וסוגי בשר שונים.
אולי בגלל שחייתי שנים בארצות הברית, אני הכי אוהבת את הרוטב של דרום ארצות הברית. רוטב בסגנון קנזס, בטעמים מעושנים, ועוקצניים יותר. גם הרוטב הזה מתאים לעופות , צלעות ובשר והוא פשוט מעולה.
אז איך מכינים את הרוטב?
בעיקרון מדובר בחומץ תפוחים, סוכר, חום וקטשופ, עם רסק עגבניות, בצל, שום והמון תבלינים כמו רוטב וצסטסטר ופלפל שאטה גרוס עם חרדל ופפריקה מעושנת משובחת.
מחממים מים בסיר עם מעט שמן, מטגנים את הבצל ומוסיפים ג’ינג’ר, שום, רסק עגבניות, סוכר חום, חומץ ואת שאר התבלינים.
אם הרוטב סמיך מדי – מערבבים עם מעט מים ומבשלים כרבע שעה, עד שנוצר רוטב סמיך. טועמים ומאזנים את הטעמים עם עוד חומץ או עוד סוכר, כי צריך שתהיה מתיקות וחריפות בו זמנית. כשהרוטב מתקרר אני ממליצה לטחון אותו כדי לקבל את הרוטב במרקם שדומה לדבר האמיתי. אם רוצים אפשר להניח אותו על השולחן ומי שרוצה מוסיף למנה שלו או שכמובן אפשר להשרות איתו את הנתחים לפני צלייתם.
הברביקיו המסורתי הוא ההיפך המוחלט של צלייה על האש כי מדובר למעשה בצליה עדינה, דרך עישון הבשר בטמפרטורה של 120 – 80 מעלות. גם הבשר צריך להיות כזה שמתאים לצלייה ארוכה ואיטית כמו אסאדו. כל אחד יכול להכניס את הטעמים שלו לתוך רוטב הברביקיו. חלק יאהבו מתוק יותר וחלק חמוץ חריף. אפשר להוסיף חזרת, מיונז וחלפיניו, אבל כולם ישרו את הנתחים יום לפני, כדי ליצר טעמים עמוקים ולהתכונן לצלייה איטית יותר ומעושנת יותר.
מומלץ לקרוא גם: