תבשיל צוואר ברברי וקוסקוס של אבי ביטון

המנה האולטימטיבית כשפשוט בא לאכול אוכל אמיתי וטעים – בלי להסתבך. הרעיון הוא פשוט למלא את הסיר בדברים טובים – להוסיף בשר, לחכות 3 שעות וליהנות מכל ביס

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

0.25 כוס שמן זית
1.5 ק”ג צוואר עגל חתוך לקוביות גדולות
פלפל שחור ומלח
2 כפיות כורכום
10 שיני שום
1 צרור כוסברה ופטרוזיליה טריים
1 בקבוק מחית עגבניות חלקה
מעט מים
לימונים חתוכים לשישיות (לימונים עם קליפה עבה)
6 תפוחי אדמה בייבי קלופים חצויים
קורט סוכר
לקוסקוס:
קוסקוס מוכן לפי הוראות היצרן
בצל מטוגן
תערובת פירות יבשים קצוצים
להגשה:
טחינת כוסברה
כף סחוג ירוק

אופן הכנה

אופן הכנה
1 במחבת מחמים מעט שמן זית, מכניסים את המבשר ומתבליםבכורכום, שום, פלפל, מלח, סוכר
2 מכניסים את כל המרכיבים לסיר: פטרוזיליה, מחית עגבניות, תפוחי אדמה, לימונים עם הקליפה ומבשלים כ 3 שעות על אש נמוכה
3 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומתבלים אותו בבצל מטוגן ופירות יבשים
4 להכנת הטחינה הירוקה- טוחנים בבלנדר את העשבים הירוקים (כוסברה ופטרוזיליה) עם מעט מלח ומים, מוסיפים לימון וטחינה גולמית ומערבלים עד למרקם חלק. להגשה, מוזגים את הטחינה לקערה, מוסיפים מעל מעט סחוג ירוק ושמן זית

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות