עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס של קרן אגם

קרן אגם עם מתכון לעוגת בננות ושוקולד שמכינים בקערה אחת ואי אפשר להפסיק "ליישר" מתוך פרק 5 של "קרן אגם אופה מהבית" בערוץ האוכל

1 תגובות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכוון ל 2 תבניות אינגליש קייק
¾ כוס קמח כוסמין לבן – הטחנות
¾ כוס קמח רימצ'ינטה – הטחנות
כוס ( 200 גר') סוכר חום דמררה/בהיר
150 גר' חמאה מעט רכה חתוכה לקוביות
3/4 כוס (80 גר') שוקולד צ׳יפס מריר 66% מימונס
2 ביצים גודל L
3/4 מיכל ( 150 גר') יוגורט יווני גד 10%
כפית תמצית וניל מימונס
1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
2 בננות רכות בגודל בינוני מעוכות למחית

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב (בעזרת תרסיס שמן מיימונס) תבנית אפייה
2 בקערה מערבבים סוכר חום, קמחים וקוביות חמאה ליצירת פירורים. הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים היא לעבוד עם הידיים: מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים
3 מוציאים כ 1/2 כוס מהתערובת ומניחים בצד
4 מוסיפים לקערה ביצים, יוגורט יווני גד, בננות מעוכות ותמצית וניל ומערבבים שוב עם מרית
5 מוסיפים אבקת אפיה ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
6 מוסיפים לבסוף את שבבי השוקולד צ׳יפס, ומערבבים ממש מעט.
7 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, ומפזרים באופן אחיד את הפירורים ששמרנו בצד
8 מכניסים לתנור ואופים כ 40 דק'
9 העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו
10 מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר
הערות וטיפים:
1 סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן באותה הכמות
2 שמנת חמוצה ניתן להמיר ביוגורט יווני גד
עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס ופירורים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

1 תגובות

  • אוריה מרידור says:

    וואו וואו נראה מעולה חייבת להכין, אין לי בבית קמחים, רק קמח לבן , אין בעיה לקנות יש עוד מתכונים עם הקמחים, חייבת להגיד לך מכורה על המתכונים שלך את מהממת גם יפה וגם אופה💐🙏❤️