באן מי עם בשר צרוב וירקות כבושים של עומר מילר
הלחמניות הווייטנאמיות שכבשו את הישראלים במתכון שעשה התאמה לחומרי הגלם שלנו. עכשיו אפשר לאכול אותם גם בבית. המתכון של עומר מילר מתוך “טעים אש”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גרם שייטל
3 באגטים
למרינדה:
1 פלפל אדום חריף
5 ס״מ ג׳ינג׳ר קצוץ
3 מקלות למון גראס פרוס לטבעות
1 כף סילאן
1 כף סויה
1 כף חומץ
1 כף שמן זית
לירקות הכבושים:
2 גזרים
1 צנון
3 כפות חומץ אורז
3 כפות סוכר
3 כפות מים
להגשה:
4 כפות ממרח שום כתוש
2 מלפפונים פרוסים לטבעות דקות
1 צרור כוסברה
אופן הכנה
1 בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומים ומביאים לרתיחה.
2 פורסים את הגזר והצנון לגפרורים ומניחים בסיר כאשר הנוזל רותח ומשרים למשך כשעתיים.
3 מכינים את המרינדה: בקערה שמים גינג’ר קצוץ, סויה, סילאן, פלפל חריף אדום, למון גראס ושמן זית.
4 פורסים את נתח השייטל לפרוסות דקות ומעבירים למרינדה ומשרים במשך הלילה (כ -12 שעות במקרר).
5 מוציאים את הבשר מהמרינדה וצולים על חום גבוה בגריל.
6 קולים את הבאגטים על הגריל.
7 מרכיבים את המנה: מורחים ממרח שום כתוש על הבאגט, מוסיפים את הבשר הצלוי ופרוסות מלפפון טרי ומעליהם מסדרםי את הירקות הכבושים ומגישים לצד צרור כוסברה.