בקלאווה תוצרת בית של פותנה ג’אבר

כך תכינו בעצמכם את המתכון לקינוח האהוב והממכר – בקלאווה של פותנה ג’אבר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק
חבילת עלי פילו
200 גרם חמאה מומסת (שמנה ) אם יש חמאה מזוקקת
למלית
1/2 כוס קשיו קלוי
1/2 כוס פיסטוק קלוי
1/2 כוס שקדים קלוים
1/2 כוס קוקוס
200 גרם גבינה קשה ללא מלח
1 כפית קינמון
לסירופ הסוכר
3/4 כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
מי ורדים
אופן הכנה
1 מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים אותו בחמאה
2 מוסיפים עלה פילו נוסף ומורחים גם אותו בחמאה
3 מערבבים את חומרי המלית בקערה
4 מניחים פס של מלית בקצה של דפי הפילו המרוחים בחמאה
5 מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים אותו לאצבעות
6 מניחים את האצבעות על גבי נייר אפיה בתבנית התנור וחוזרים על הפעולה לפי הכמות הרצויה
7 מחממים תנור ל – 180 מעלות במשך כ – 25 – 20 דקות עד שמתקבל צבע זהוב
8 מכינים את הסירופ: מבשלים את כל חומרי הסירופ עד לרתיחה ולבסוף מוסיפים את חצי הלימון הסחוט. אם מכינים את הסירופ עם פירות יער אז מבשלים עד שהפירות מתרככים
9 מוציאים את הבקלוואה מהתנור, מורחים בסירופ ומגישים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: