עכשיו כבר אין מקום לטעויות: 15 טיפים לאפיה ביתית מוצלחת!

כולנו יודעים שיש הרבה מקום לטעויות כשמדובר באפיה ואכן קונדיטוריה והכנת עוגות, עוגיות ומאפים נתפסים כמדע של ממש, דבר שעלול להיות מאתגר מדי פעם. הבשורה הטובה היא שאת הטעויות הנפוצות עשו כבר לפניכם! ריכזנו לכם מסקנות שנכתבו על סמך טעויות במתכוני אפיה, לגזור, לשמור ולאפות בראש שקט!

מערכת
18.10.2021

1. העוגיות לא שומרות על צורתן ומתרחבות ונמרחות בתבנית? הכניסו את התבנית עם העוגיות למקרר לחמש דקות לפני שאתם מתחילים לאפות אותן והן ישמרו על צורתן!

עוגיות

2. כדי שעוגה תגבה ולא תידבק, מומלץ לפזר סוכר על דפנות התבנית. 

3. כשאתם אופים עוגיות, הוציאו אותן מהתבנית מיד עם הוצאתן מהתנור אחרת הן ימשיכו להיאפות בהשפעת חום התבנית.

4. כדי לקבל עוגיות רכות יותר, מומלץ להשתמש בשמן תירס או במרגרינה על בסיס שמן תירס.

5. בישראל מדובר בתזכורת שרלוונטית ברב ימות השנה: לא מומלץ לאפות מרנג ביום לח, רק מזכירים 🙂 

6. כבר טרחתם לאפות עוגיות ועכשיו אתם מתלבטים איך לאחסן אותם כדי שישמרו על טריותן? קבלו טיפ קטן: מומלץ לאחסן פרוסת לחם טריה בתוך קופסת העוגיות ולהחליף אותה מדי יומיים – שלושה.
לא כדאי לאחסן עוגיות קשות ועוגיות פריכות יחד, זה עלול לגרום לעוגיות הפריכות להתקשות וגם לא מומלץ לשלב בין טעמים של עוגיות באותה קופסא. 

עוגיות

7. מאפינס הפירות שהכנתם יצאו רטובים מדי? הורידו מכמות הנוזלים במתכון וסננו היטב את הפירות טרם הוספתם לתערובת.

מאפינס

8. למריחת קרם לציפוי אחיד על העוגה , שפכו כמות גדולה של קרם במרכז העוגה והחליקו אותו בעדינות באמצעות המרית מהמרכז, לקצוות, אפשר גם להוסיף מעט ריבה בדפנות, הריבה תשמש כדבק עבור ציפוי העוגה! נסו ותהנו!

9. אומנות הגלגול: לגלגול הרולדה בצורה קלה ויעילה, כדאי להניח על המגש נייר אפיה ובעזרתו יהיה קל לגלגל אותה בהמשך.

רולדה

10. מכינים מאפינס? נסו להמיר את כמות המים במיץ תפוזים או תפוחים, וואו, איזה שדרוג! ספרו לנו איך יצא! 

11. מתקשים להוציא את המאפינס מהתבנית? הניחו את תבנית המאפינס החמה על מגבת רטובה למספר שניות, המאפינס יחליקו החוצה, כמה פשוט, ככה יעיל!

12. כשמכינים גלידה ביתית, לפני הקירור הראשוני קחו בחשבון שהיא אמורה להיות מתוקה יותר. הקירור הראשוני מאד מעדן את הטעם והמתיקות. 

13. כדי למנוע מעוגה לצנוח, מומלץ לתת לה “לנוח” מחוץ לתנור עוד לפני שמכניסים אותה לאפיה, כך בועות האוויר משתחררות והיא נשארת גבוהה ויציבה יותר. 

14. לשדרוג עוגת הגבינה: הוסיפו לקרם מעט גרידת לימון או תפוז, זה נותן טוויסט מעולה לעוגה 🙂

15.  טיפ קטן שעושה את ההבדל: לפני שאתם מוסיפים אגוזים לבצק שאתם עומדים לאפות, חממו אותם מעט בתנור וקמחו אותם, זה ימנע מהם לשקוע בתחתית התבנית.

אגוזים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות