סופגניות אפויות, טעימות וקצת יותר בריאות

מתכון לסופגניות אפויות. סופגניות אפויות זה אפשרי! נתחיל ונאמר שאין לנו מתכון לסופגניות *באמת* בריאות… קמח לבן וסוכר הם לא בדיוק דברים שמומלצים לבריאותנו, אבל מכיוון שזה חג וכולם רוצים ליהנות מסופגניות – אז אפשר להפוך אותן לקצת יותר בריאות. איך? לוותר על הטיגון ולהחליף חלק מהרכיבים, כי אלה השינויים הקטנים שעושים בסוף הבדל גדול…

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל- 20-30 סופגניות בינוניות
½1 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
½ כפית מלח
¼ קוביית שמרים טריים
1 כוס חלב/מים פושרים
2 כפות שמן קנולה
4 כפות סוכר
1 ביצה
ריבה/מעדן פרי עשויים 100% פרי למילוי, ללא תוספת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 200 מעלות
2 מפוררים לקערית קטנה את השמרים הטריים, מוסיפים מים חמימים (לא רותחים), מערבבים ומניחים לתפיחה של כ – 10 דקות
3 בקערית נפרדת טורפים שמן קנולה, סוכר וביצה
4 כשתערובת השמרים תפחה, מוסיפים אותה לקמח, מוסיפים את תערובת השמן ומתחילים ללוש (רצוי במיקסר, אך ניתן ללוש ביד). אם הבצק מעט דביק יש להוסיף עוד מעט קמח, 1 כפית בכל פעם. אם מעט יבש, ניתן להוסיף עוד מעט מים
5 מעצבים לכדור די דביק ומניחים בקערה מכוסה למשך שעה או עד להכפלת הנפח (רצוי להקפיד על שלב זה ולמצוא מקום חמים בבית)
6 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כסנטימטר
7 קורצים עיגולים, ומעבירים לתבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס”מ זה מזה
8 מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה חוזרת של כ- 20 דקות
9 אופים כשש דקות ומתחילים לבדוק אחרי חמש – התחתית אמורה להיות מעט זהובה. מוציאים מהתנור
10 כשהסופגניות מתקררות ניתן להחדיר בעזרת מזרק או כפית ריבה מתוקה בטעם לבחירתכם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות