שושני גן עדן של מירי מתוקה ארזי

מירי מתוקה ארזי עם מתכון לשושני גן עדן טעימים שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתוך התוכנית "פשוט לאפות".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2 כוסות קמח שמרים אוסם (280 גרם)
1 כף סוכר (12 גרם)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
3 חלמונים
1/3 כוס מים קרים
קורט מלח
גרדת לימון אופציה
למילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס טחון (80 גרם)
1 כוס אגוזי מלך טחונים (100 גרם) או, לחלופין, 100 גרם שוקולד מריר, קפוא בפריזר
מי שרוצה: 3 טיפות מי ורדים
שושני גן עדן של מירי מתוקה ארזי
שושני גן עדן של מירי מתוקה ארזי, צילום: יח"צ
אופן הכנה
לבצק:
1 במיקסר עם וו לישה מניחים את קמח השמרים עם הסוכר ומתחילים לערבב. מוסיפים את קוביות החמאה ומאפשרים לבצק להתחבר. מוסיפים את החלמונים עד להטמעה.
2 לבסוף מוסיפים את המים ולשים לקבלת בצק אחיד ויפה.
3 מורידים את הבצק אל משטח השיש, לשים עוד מעט ביד, יוצרים מלבן שטוח על נייר אפייה.
4 מניחים במקרר למספר דקות, עד להכנת קרם המילוי.
למלית:
1 מקציפים את החלבונים ומוסיפים את את הסוכר בהדרגה.
2 כיוון שכמות הסוכר כאן גדולה לעומת החלבונים, לא נקבל מסה תפוחה אלא מסה קרמית ונוזלית יותר, אך יש להמשיך ולהקציף אותה מספר דקות.
3 מוסיפים לקציפה בתנועות קיפול את הקוקוס והאגוזים או השוקולד, שאותו מגרדים מהמקפיא גס על פומפיה.
הרכבת השושנים:
1 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים.
2 מגלגלים כל חלק לגליל ופותחים אותו על שיש מקומח למלבן ארוך של 3 מ”מ עובי ורוחב 10 ס”מ.
3 מורחים כל מלבן במלית ומגלגלים גלגול וחצי.
4 חותכים למקטעים ברוחב של שתי אצבעות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפייה.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ – 22 – 15 דקות. חשוב לא לייבש אותן, ולא לחכות שישחימו.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות