לטקס – לביבות תפו"א אפויות

הגרסה הבריאה יותר ללביבות חמות וטעימות של חנוכה – כי למה לטגן כשאפשר לאפות? ניתן להגיש ליד מרק ירקות או סלט טרי.
ובונוס – הלביבות האלה טבעוניות!

מערכת
10.11.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים (לכ- 20 לביבות):
10 תפו"א בינונים
קישוא
בצל מגורד (אפשר גם "לטגן" במחבת – עם מים!)
3 ביצים גדולות
3 כפות קמח כוסמין
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תרסיס שמן זית לשימון התבנית
להגשה: יוגורט 5%
אופן הכנה
1 קולפים את תפוחי האדמה, הבצל והקישוא ומגרדים בפומפיה, לא דק מידי
2 סוחטים את הירקות היטב מהמים
3 טורפים את הביצים ומערבבים עם הירקות, מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה (אמור להיות דביק)
4 מרססים נייר אפייה ומניחים על תבנית. בעזרת 2 כפות מניחים "גושים" של בצק על התבנית במרחק 3 ס"מ אחד מהשני. מרססים מלמעלה בשמן זית
5 מחממים תנור ל180 ואופים כ 25 דקות עד להזהבה – הופכים לצד השני ואופים לעוד 5 דקות (אם צריך)
6 ניתן לגוון ובמקום תפוחי אדמה להשתמש בבטטה, דלורית וקולורבי
7 ניתן לגרד מלמעלה גבינת חמד 5%, או לנגב ביוגורט עם עירית קצוצה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: