עוגת גבינה אפויה של מיקי שמו – העוגה המושלמת

מתכון לעוגת גבינה מוצלחת שלא נופלת עם כל הטיפים והסודות של מיקי שמו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתחתית בצק פריך
100 גרם חמאה
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה +1 חלמון
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
תערובת הגבינה
4 ביצים גדולות מופרדות
750 גרם גבינת שמנת + 250 גרם ריקוטה פרסקה
1/2 כוס חלב
1 כף גדושה קורנפלור
1 כף (15 גרם) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
תחתית בצק פריך
1 מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד הומוגניות
2 מוסיפים את הביצה והחלמון, מערבבים חצי דקה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה ומערבבים במהירות איטית .
3 מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד
4 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה
5 מרדדים את הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס”מ, מחוררים בעזרת מזלג ואופים במשך 15 דק’ בטמפ’ של 170 מעלות .
6 הערה: חשוב לנפות את הקמח ואבקת האפייה סמוך לשילוב הקמח בתהליך הכנת הבצק .
תערובת הגבינה
1 שמים בקערה את הגבינות, מוסיפים את הסוכר, גרידת לימון, חלב, תמצית וניל, חלמונים, קמח ומערבבים.
2 מוסיפים לקערה את הקורנפלור ועוברים לטרוף במטרפה.
3 מקציפים חלבונים בקערת מיקסר כדקה במהירות בינונית, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב. וזהו בעצם המרנג שלנו
4 מוסיפים לאט לאט את המרנג לקערה עם כל שאר המרכיבים ששמנו ומערבבים עד לקבלת גוון אחיד.
מרכיבים את העוגה ואופים
1 מרדדים עם נייר אלומיניום את התבנית מסביב, יוצקים את תערובת בקערה אל התבנית עם תחתית הבצק הפריך האפוי.
2 אופים בחום גבוה כ 15 דקות עד שזה מתחיל להזהיב. מנמיכים את חום התנור ל-150 למשך שעה עד ששולי העוגה יציבים אבל היא עדיין מעט רוטטת מרכזה.
3 בתאבון!
עוגת גבינה אפויה של מיקי שמו – העוגה המושלמת
עוגת גבינה אפויה של מיקי שמו – העוגה המושלמת

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    15 תגובות

    • 15

      עוגת גבינה, תבנית עגולה באיזה גודל

       

       
      נעים נגה says:
    • 14

      באיזה חום

       רשום בחום גבוהה באיזה טמפרטורה בדיוק

       רשום בחום גבוהה באיזה טמפרטורה בדיוק
      אנונימי says:
    • 13

      מה כמות הסוכר בתערובת הגבינה?

       רשום רק רבע כוס, נראה לי שגוי. יש סוכר גם בתערובת וגם בקצף, לא הגיוני רבע כוס.

       רשום רק רבע כוס, נראה לי שגוי. יש סוכר גם בתערובת וגם בקצף, לא הגיוני רבע כוס.
      גליה says:
    הצג תגובות נוספות

    אולי יעניין אותך גם