עוגת גבינה אפויה של מיקי שמו – העוגה המושלמת

מתכון לעוגת גבינה מוצלחת שלא נופלת עם כל הטיפים והסודות של מיקי שמו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתחתית בצק פריך
100 גרם חמאה
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה +1 חלמון
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
תערובת הגבינה
4 ביצים גדולות מספר 1 מופרדות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
750 גרם גבינת ניו יורק + 250 גרם ריקוטה פרסקה
1/2 כוס חלב
1 כף גדושה קורנפלור
1 כף (15 גרם) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
תחתית בצק פריך
1 מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד הומוגניות
2 מוסיפים את הביצה והחלמון, מערבבים חצי דקה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה ומערבבים במהירות איטית .
3 מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד
4 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה
5 מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס”מ, מחוררים בעזרת מזלג ואופים במשך 15 דק’ בטמפ’ של 170 מעלות .
6 הערה: חשוב לנפות את הקמח ואבקת האפייה סמוך לשילוב הקמח בתהליך הכנת הבצק .
תערובת הגבינה
1 מקציפים חלבונים בקערת מיקסר כדקה במהירות בינונית, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב.
2 מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת לתערובת אחידה. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות.
3 מחממים תנור ל-220 מעלות.
מרכיבים את העוגה ואופים
1 יוצקים את תערובת הגבינה אל התבנית עם תחתית הבצק הפריך האפוי.
2 אופים 15 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומפרידים אותה מדפנות התבנית בעזרת סכין חלק. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ומחזירים את העוגה לתנור. אופים כשעה עד ששולי העוגה יציבים אבל היא עדיין מעט רוטטת מרכזה.
3 מומלץ לשמור במקרר עד 4 ימים.
עוגת גבינה אפויה של מיקי שמו – העוגה המושלמת
עוגת גבינה אפויה של מיקי שמו – העוגה המושלמת

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: