לחם קלמטה אורגנו ושמן זית של תומר בלס

רוצים להרגיש לרגע בצרפת? הנה מתכון לבגט מדהים עם זיתי קלמטה אורגנו ושמן זית מתוך “סיפור על אהבה ולחם” עם תומר בלס האופה הירושלמי – מתארח אשר חביבי

זמן הכנה: 30 דקות, המתנה ללילה, אפייה: 20 דקות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

450 גרם קמח חיטה 70%
100 גרם קמח דורום רימצ’ינטה
200 גרם מחמצת מקמח מלא
300-350 מ”ל מים
14 גרם מלח
30 גרם שמן זית
80 גרם זיתי קלמטה חתוכים גס
3 גרם פלפל שחור גרוס
10 גרם אורגנו טרי
בתבנית באגט
לציפוי
שומשום
קצח
סומק
אופן הכנה
1 שמים בקערה את הקמחים, מוסיפים מחמצת ומים, מערבבים, מוסיפים מלח ומערבבים עד לאיחוד החומרים (במיקסר: עם וו לישה במהירות איטית כדקה-שתיים, מוסיפים את המלח ומערבבים שוב עד לאיחוד החומרים).
2 מוודאים שהגענו למרקם טוב של הבצק, שיהיה רטוב, ועוברים ללישה: לישה ידנית: כ- 5-6 דקות אולי יותר / לישה במיקסר: עם וו לישה במהירות גבוהה עוד כ 3-4 דקות.
3 מעבירים לקערה עם מעט קמח, ומכסים במגבת לחה לתפיחה ראשונה של 4-6 שעות עד לכמעט הכפלת הנפח.
4 לאחר תפיחה ראשונה – מעצבים בקיפולים פנימה לאורך – לצורת באגט,מניחים לתפיחה שנייה על תבנית באגט, ומפזרים למעלה מעט שומשום וקצח, ומכסים לתפיחה שניה עם מגבת לחה.
5 מחממים תנור ל—260-250 מעלות, ומכניסים לתנור קערת נירוסטה עם מים, ובמידה ויש- אבן שמוט.
6 חורצים את הבאגטים באלכסונים עם סכין חדה, ובעת ההכנסה לתנור –משפריצים מים (עם שפריצר) ומחליקים את הלחם לאבן או למגש.
7 אופים 10 דקות, מורידים טמפרטורה ל200 מעלות, ואופים ל10 דקות נוספות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות