בייגלה ממולא בקרם פטיסייר וטחינה שחורה של קרן ואיציק קדוש

מאפה מיוחד של בייגלה ירושלמי אמיתי עם קרם פטיסייר. מתוק ומלוח זה השילוב המנצח!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לבצק:
500 ק”ג קמח מניטובה לבן
10 גרם שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן
360 מ”ל מים
לקרם פטיסייר: (אפשר גם להשתמש בקרם פטיסייר מוכן של גד)
0.5 ליטר חלב
1 מקל וניל חצוי לאורכו / תמצית וניל
50 גרם קורנפלור
4 חלמונים
1 גביע שמנת מתוקה (250 מ”ל)
תוספות לקרם:
70 גרם דבלה
3 כפות ממרח שומשום שחור
70 גרם שוקולד לבן
לציפוי:
1 קערה שטוחה עם מים
1 שומשום שחור ולבן
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 בעזרת מיקסר מערבבים את מרכיבי הבצק, לשים היטב לקבלת בצק אחיד.
2 את הבצק משמנים בתרסיס פאם בטעם חמאה כדי שלא יתייבש במהלך הלילה, מעבירים לקירור למשך הלילה
3 מוציאים את הבצק ומעצבים לכדורים, בעזרת האצבעות מחוררים כל כדור ומותחים אותו לקבלת צורה של בייגלה רך וצר
4 טובלים כל בייגלה בקערת מים ולאחר מכן בקערת תערובת השומשום
5 מניחים לתפיחה נוספת על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך כחצי שעה
6 מתיזים על הבצק שתפח שמן פאם בטעם חמאה לפני הכנסה לתנור כדי לקבל הזהבה יפה
7 מחממים את התנור ל-180° מעלות, ואופים כ-15 דק’ עד שהבצק מזהיב
מכינים קרם פטיסייר:
1 מערבבים את החלב, החלמונים והקורנפלור יחד עם מקל הוניל. בעזרת מטרפה מערבבים עד שנוצרות בועות גדולות
2 את הקרם יוצקים על ממרח השומשום השחור, השוקולד הלבן, החמאה והדבלה.
3 מערבבים היטב את הבלילה ומקררים כ-4 שעות
הרכבה:
1 חוצים את הבייגלה עם סכין
2 אחר שהקרם התקרר, מכניסים אותו לשקית זילוף
3 ממלאים את הבייגלה בקרם, או מחוררים את הבייגלה בעזרת מקל ומחדירים פנימה את הקרם כמילוי לבייגלה ממולא
בייגלה ממולא
צילום: שניר (סופגי) גואטה בייגלה ממולא

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות