בייגלה פיתה בציפוי שומשום לצד חמאת עשבים של קרן אגם

הגרסא של קרן אגם לבייגלה של המאפיות. מתכון קל וטעים לבייגלה פריך וטרי עם חמאת עשבים.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כ- 4 שעות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבייגלה:
1 קילו קמח פיצה
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
3 כפות שמן זית
2-2.5 כוסות (500-600 מל') מי ברז
כף מלח דק
שומשום לציפוי
לחמאת עשבים:
100 חמאה רכה
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים
מעט מלח גס

שמן זית

אופן הכנה
1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים חצי מכמות המים עם שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים את הקמח, ולשים במהירות איטית בינונית.
2 מוסיפים שמן זית ואז את יתרת המים לאט לאט במזיגה איטית ולא הכל בבת אחת, ייתכן והבצק לא זקוק לכל כמות המים. מוזגים קצת, ומחכים ואז עוד קצת ומחכים, אתם רוצים להגיע למצב שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל מעט נדבק לתחתית.
3 לשים בסה"כ 10-12 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
4 מעבירים את הבצק להתפחה בקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפ' החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5 כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, אין צורך להוציא לו אוויר. מחלקים אותו לחלקים במשקל 120 גר' ליחידה.
6 מכדררים את כל החלקים לכדורים ומניחים אותם להתפחה חוזרת על מגש מעט משומן במרווחים.
7 משמנים את חלקם העליון של הכדורים בספריי שמן ומכסים בניילון רופף או במגבת להתפחה של כ-30 דק' או עד שהכדורים ממש תפוחים. אפשר גם כמה שעות במקרר מניחים מגבת לחה, כזו ששטפתם מתחת לברז ואז סחטתם קצת, על תבנית מלבנית או מגש קטן.
8 על מגש או צלחת הגשה עגולה מפזרים שומשום.
9 בעזרת קורצן קורצים במרכז העיגול עיגול קטן. מעבירים את הבייגלה לתוך התבנית עם המגבת הלחה כדי שחלקה התחתון יירטב מעט, ואז מיד לצלחת רחבה עם השומשום. כלומר אנחנו מצפים רק צד אחד של הבייגלה בשומשום. מקמחים מעט בסמולינה או דורום את המרדה שלכם, ומניחים עליה בייגלה אחד.
10 מחממים תנור לחום 230 מעלות, כשתבנית התנור הפוכה בפנים ומתחממת היטב לפחות ל-30 דק' לפני שאופים בו. כשהבייגלה מוכן מעבירים בייגלה לתנור ומניחים אותו ישירות על התבנית החמה ואופים כ-15 דק' עד להזהבה.
11 לחמאה: לערבב את כל המרכיבים ביחד ולהגיש לצד הבייגלה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם