תבשיל שעועית אזוקי בחמאת בוטנים ומייפל

אזוקי היא שעועית עם יחסית הרבה ברזל, אשלגן, מגנזיום, סיבים תזונתיים, חומצה פולית וחלבון. אבל עזבו אתכם מזה, יותר מהכל, היא פשוט טעימה בטירוף! מתכון טבעוני מנצח של מורן רסקין

מערכת
03.11.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבשיל
1 כוס שעועית אזוקי יבשה
3 גזרים
1 בצל סגול
3 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות מייפל טהור
1 כפית מלח
אופן הכנה
1 משרים את שעועית האזוקי לכ – 12 שעות
2 מסננים ושמים בסיר מלא מים. מרתיחים את המים ומבשלים את השעועית עד שהיא נגיסה אבל עדיין לא רכה מדי (בערך שעה, לבדוק), כי אנחנו נבשל אותה עוד קצת בהמשך
3 שומרים את מי הבישול של השעועית בצד (נשתמש בהם בהמשך)
4 במקביל, חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ואת הגזרים לאורכם ואז לקוביות בגודל בינוני
5 מחממים שמן זית (3 כפות) במחבת גדולה ועמוקה, כשהשמן חם מטגנים את הבצל כ – 5 דקות עד לריכוך ומוסיפים את קוביות הגזרים
6 מוסיפים למחבת את חמאת הבוטנים, המייפל, רוטב הסויה והמלח ומערבבים היטב
7 מוסיפים כוס ממי הבישול של השעועית ומבשלים עם מכסה 5 דקות
8 מכבים את האש ומחכים שהשעועית תהיה רכה מספיק (אך לא לגמרי מוכנה!), כשהשעועית נגיסה מוסיפים אותה יחד עם כוס ממי הבישול שלה למחבת עם הבצל והגזר ומבשלים עם מכסה עוד כ-10 דקות
9 אם הנוזלים התאדו לגמרי והשעועית או הגזר לא רכים מספיק מוסיפים קצת מים עד שמוכן

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות