קראמבל תותים בקרם חלב של אבי ביטון

קינוח קליל, חורפי ומפנק מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

20 תותים בשלים וחצויים
5 כפות סוכר
1 פחית חלב מרוכז
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 גרם)
1 כף מעדן פרי בטעם תותים
לקראמבל:
200 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
קראמבל תותים של אבי ביטון
קראמבל תותים. צילום: איתיאל ציון

אופן הכנה

אופן הכנה
הקראמבל:
1 מערבבים את כל החומרים (קמח, שקדים, סוכר חמאה) במיקסר.
2 מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך כ – 20 דקות, עד להשחמה.
רוטב תותים:
1 שמים את התותים החתוכים בקערה וזורים מעליהם את הסוכר ואת מעדן הפרי.
2 מערבבים ושומרים במקרר כ – 20 דקות עד להיווצרות סירופ סמיך ומתקתק בקרקעית הקערה.
קצפת:
1 מקציפים את השמנת והחלב המרוכז עד קבלת קצפת סמיכה.
2 מסדרים את הקראמבל בכוסות, מוסיפים את הקצפת והתותים יחד עם הסירופ.
קראמבל-תותים-בקרם-חלב של אבי ביטון
קינוח תותים וקרם חלב. צילום: איתיאל ציון

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: