קציצות עוף ברוטב תרד ושעועית בובס של אבי ביטון

המתכון שישדרג את העוף והשעועית הבנאליים ויוסיף טעם וצבע לארוחת הצהריים, מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקציצות:
1 ק”ג בשר עוף טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 קוביות שום
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם דקים
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
0.5 ק"ג תרד טרי
1 כרישה גדולה פרוסה דק ( החלק הלבן )
5 כפות שמן זית
0.5 לימון (למיץ מהלימון)
1 כוס שעועית בובעס מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי
1 כפית סוכר
2 כוסות מים
מלח
אורז בסמטי להגשה

אופן הכנה

אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות.
2 יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג במשקל של כ – 50 גרם לכדור.
3 שומרים את הכדורים מכוסים בצד, לא בקירור.
4 בסיר רחב ושטוח מוזגים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרישה.
5 מוסיפים את כל חומרי הרוטב, מכסים ומבשלים כ – 35 דקות על איש בינונית.
6 מנמיכים את הלהבה כדי להגיע לסף רתיחה ומכניסים את הקציצות אחת אחת.
7 מבשלים כ – 30 דקות נוספות על אש נמוכה.
8 במקביל בסיר נוסף מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ומגישים יחד.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: