סינייה ביונד מיט – בשר מן הצומח של אבי ביטון
אבי ביטון מצטרף למהפכת תחליפי הבשר ונותן מתכון לסינייה עם בשר טחון של ביונד מיט, לא תזהו שמדובר בבשר מן הצומח
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 בצל מגורד
צרור עלי כוסברה קצוץ
צרור עלי כוסברה קצוץ
1 כף קמח מצה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
מעט כמון
לסינייה:
1 בצל פרוס לטבעות
4 עגבניות מגי שרופות
2 פלפלים חריפים
1 כף שמן זית
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ לימון מחצי לימון
1/4 כוס מים
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את כל חומרי הקבב, הבשר, בצל מגורד סחוט מנוזלים, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית, קמח מצה, פלפל, מלח ומעט כמון
2 במחבת המתאימה לתנור או טאבון מסדרים שכבה ראשונה של טבעות בצל, עגבניות ופלפל חריף, ובוזקים מעל שמן זית
3 לוקחים את תערובת הבשר ומפזרים אותה באחידות על גבי הירקות
4 מכניסים את המחבת לתנור או לטאבון למשך 10-12 דקות
5 בבלנדר מוט מערבבים טחינה הגולמית, לימון, מים ומלח לפי הטעם, עד קבלת טחינה קרמית ועשירה
6 מוציאים את המחבת עם הבשר והירקות מהתנור, מזלפים מעל את הטחינה, ניתן לקשט בכמה עלי פטרוזיליה ומגישים