יום עצמאות בריא: קבלו מתכונים צמחוניים ל”על האש” המסורתי

מערכת
04.10.2021

בשנים האחרונות ניטש ויכוח מר בין אוכלי הבשר לצמחונים והטבעונים לגבי הערך הבריאותי במוצרי מזון מן החי.
לאחרונה, פירסם ארגון הבריאות העולמי את מסקנותיו בנושא, אבל דבר אחד בטוח: צורת העשיה “על האש” מעודדת בבשר את דווקא התכונות המזיקות שלו, ובנוסף – ישנה נטייה מאוד לא בריאה להגזים ולאכול כמויות בשר בלתי-סבירות באירועי יום העצמאות.

אז אם אתם צמחונים או טבעונים, או אם אתם קרניבורים שרוצים להפוך את המנגל שלכם לקצת יותר בריא, קבלו מתכוני “על האש” צמחוניים, בריאים וטעימים-אש!

שיפודי ירקות

 הכי פשוט וקלאסי. בחרו את הירקות האהובים עליכם, שפדו אותם ולגריל. המלצה שלנו: לכו על השילוב המנצח של קישוא, פלפל אדום וצהוב, עגבניות שרי, פטריות ובצל סגול.

על האש צמחוני
שיפודי ירקות. תמונה: shutterstock

קוביות סלק ובטטה

מנה מעולה ונוטפת בריאות. קלפו סלק וחתכו לקוביות. חתכו בטטה בקליפתה לקוביות. הניחו על הגריל עד לריכוך. הניחו בקערה וסחטו מעל הקוביות חצי לימון טרי, המליחו ופלפלו.

קוביות סלק ובטטה

שיפודי חלומי על סלט עלי בייבי

 שפדו קוביות גבינת חלומי גדולות והניחו על הגריל. בקערה גדולה הניחו ערימת עליי בייבי, פרוסות תפוז חתוכות לקוביות וגרעיני רימון. תבלו את הסלט בשמן זית, לימון טרי, מלח ופלפל, והניחו מעליו את קוביות החלומי.

שיפודי חלומי על סלט עלי בייבי
יפודי חלומי על סלט עלי בייבי. תמונה: shutterstock

חצילים בטחינה

 צלו חצילים בינוניים על הגריל, מכל הצדדים. הכינו טחינה טרייה, עדיף משומשום מלא. כשהחצילים מוכנים – הניחו אותם בצלחת, חצו אותם ומיזגו טחינה על כל אחד מהחצאים. טבלו בזמן זית, מלחו, פזרו מעט עלי פטרוזיליה טרייה וטפטפו פנימה הרבה לימון סחוט טרי.

חצילים בטחינה
תמונה: shutterstock

אנטיפסטי

 בקערה עם מעט שמן זית מומלח טבלו: פרוסות עבות של פלפלים אדומים וצהובים, ראשי שום, פרחי כרובית וברוקולי, חצאי גזרים וקישואים (חתוכים לאורך), פטריות שמפיניון, מקלות אספרגוס, רבעי בצל סגול, רבעי בטטה ועגבניות שרי. מניחים הכל על הגריל עד לדרגת צלייה מתאימה.

אנטיפסטי
תמונה: shutterstock

סלט חסה עם פלפלים ומוצרלה

 מניחים על הגריל פלפלים צהובים ואדומים שלמים. כשהם משחימים – מכניסים לשקית סגורה לכרבע שעה. מוציאים את הפלפלים אחד אחד, קולפים, מרוקנים מגרעינים וחותכים לפרוסות עבות ועסיסיות. מניחים את הפרוסות על סלט חסה, מוסיפים כדורי מוצרלה קטנים, בוזקים שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח.

סלט חסה עם פלפלים
תמונה: shutterstock

בתיאבון ויום עצמאות בריא ושמח!!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות