יום עצמאות בריא: קבלו מתכונים צמחוניים ל”על האש” המסורתי
בשנים האחרונות ניטש ויכוח מר בין אוכלי הבשר לצמחונים והטבעונים לגבי הערך הבריאותי במוצרי מזון מן החי.
לאחרונה, פירסם ארגון הבריאות העולמי את מסקנותיו בנושא, אבל דבר אחד בטוח: צורת העשיה “על האש” מעודדת בבשר את דווקא התכונות המזיקות שלו, ובנוסף – ישנה נטייה מאוד לא בריאה להגזים ולאכול כמויות בשר בלתי-סבירות באירועי יום העצמאות.
אז אם אתם צמחונים או טבעונים, או אם אתם קרניבורים שרוצים להפוך את המנגל שלכם לקצת יותר בריא, קבלו מתכוני “על האש” צמחוניים, בריאים וטעימים-אש!
שיפודי ירקות
הכי פשוט וקלאסי. בחרו את הירקות האהובים עליכם, שפדו אותם ולגריל. המלצה שלנו: לכו על השילוב המנצח של קישוא, פלפל אדום וצהוב, עגבניות שרי, פטריות ובצל סגול.
קוביות סלק ובטטה
מנה מעולה ונוטפת בריאות. קלפו סלק וחתכו לקוביות. חתכו בטטה בקליפתה לקוביות. הניחו על הגריל עד לריכוך. הניחו בקערה וסחטו מעל הקוביות חצי לימון טרי, המליחו ופלפלו.
שיפודי חלומי על סלט עלי בייבי
שפדו קוביות גבינת חלומי גדולות והניחו על הגריל. בקערה גדולה הניחו ערימת עליי בייבי, פרוסות תפוז חתוכות לקוביות וגרעיני רימון. תבלו את הסלט בשמן זית, לימון טרי, מלח ופלפל, והניחו מעליו את קוביות החלומי.
חצילים בטחינה
צלו חצילים בינוניים על הגריל, מכל הצדדים. הכינו טחינה טרייה, עדיף משומשום מלא. כשהחצילים מוכנים – הניחו אותם בצלחת, חצו אותם ומיזגו טחינה על כל אחד מהחצאים. טבלו בזמן זית, מלחו, פזרו מעט עלי פטרוזיליה טרייה וטפטפו פנימה הרבה לימון סחוט טרי.
אנטיפסטי
בקערה עם מעט שמן זית מומלח טבלו: פרוסות עבות של פלפלים אדומים וצהובים, ראשי שום, פרחי כרובית וברוקולי, חצאי גזרים וקישואים (חתוכים לאורך), פטריות שמפיניון, מקלות אספרגוס, רבעי בצל סגול, רבעי בטטה ועגבניות שרי. מניחים הכל על הגריל עד לדרגת צלייה מתאימה.
סלט חסה עם פלפלים ומוצרלה
מניחים על הגריל פלפלים צהובים ואדומים שלמים. כשהם משחימים – מכניסים לשקית סגורה לכרבע שעה. מוציאים את הפלפלים אחד אחד, קולפים, מרוקנים מגרעינים וחותכים לפרוסות עבות ועסיסיות. מניחים את הפרוסות על סלט חסה, מוסיפים כדורי מוצרלה קטנים, בוזקים שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח.
בתיאבון ויום עצמאות בריא ושמח!!