עטייף – בצק עדין במילוי אגוזים וקינמון
השף קונדיטור מיקי שמו מארח את שף מסעדת מגדלנה, חמודי אוקלה, עם מתכון לעטייף מטוגן בשמן עמוק שתוכלו להכין במטבח הביתי שלכם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
½ ק"ג קמח
20-15 גרם שמרים טריים
½ שקית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כוסות מים
למילוי:
175 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית קינמון (5 גרם)
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
1 כפית מיץ לימון
אופן הכנה
1 מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כחצי שעה בטמפרטורת החדר
2 מחממים מחבת עם ציפוי "נון סטיק" עם שכבה דקה מאוד של שמן או ללא שמן בכלל, יוצקים שכבה לא עבה מדי בעזרת מצקת מהבלילה. מטגנים כ-3-2 דקות עד שבועות מתבקעות, ומוציאים
3 למלית: מערבבים את כל החומרים בקערה
4 מרתיחים את כל חומרי הסירופ בקלחת עד שהסוכרים נמסים
5 מניחים כף מהמלית באמצע בצק העטייף, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצה בעזרת לחיצה עדינה עם האצבעות
6 מטגנים את העטייף בשמן עמוק ל-3-2 דקות, עד להשחמה
7 טובלים את העטייף הרותח מיד עם הוצאתו מהסיר בסירופ הסוכר (להקפיד שהסירופ יהיה קר) ומוציאים