עטייף – בצק עדין במילוי אגוזים וקינמון

השף קונדיטור מיקי שמו מארח את שף מסעדת מגדלנה, חמודי אוקלה, עם מתכון לעטייף מטוגן בשמן עמוק שתוכלו להכין במטבח הביתי שלכם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
½ ק"ג קמח
20-15 גרם שמרים טריים
½ שקית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כוסות מים
למילוי:
175 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית קינמון (5 גרם)
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
1 כפית מיץ לימון
אופן הכנה
1 מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כחצי שעה בטמפרטורת החדר
2 מחממים מחבת עם ציפוי "נון סטיק" עם שכבה דקה מאוד של שמן או ללא שמן בכלל, יוצקים שכבה לא עבה מדי בעזרת מצקת מהבלילה. מטגנים כ-3-2 דקות עד שבועות מתבקעות, ומוציאים
3 למלית: מערבבים את כל החומרים בקערה
4 מרתיחים את כל חומרי הסירופ בקלחת עד שהסוכרים נמסים
5 מניחים כף מהמלית באמצע בצק העטייף, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצה בעזרת לחיצה עדינה עם האצבעות
6 מטגנים את העטייף בשמן עמוק ל-3-2 דקות, עד להשחמה
7 טובלים את העטייף הרותח מיד עם הוצאתו מהסיר בסירופ הסוכר (להקפיד שהסירופ יהיה קר) ומוציאים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות