כדורי עוף אסייתים של אבי ביטון
כדורי עוף אסייתים טעימים שמביאים את ניחוחות המזרח לתוך המטבח. מתוך התוכנית: "פשוט לבשל" עם אבי ביטון
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
1 ק”ג סטייק פרגית טרי טחון
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום – קצוצות דק
2 כפות ג’ינג’ר – קצוץ דק
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1/2 כפית צ’ילי פלפל אדום חריף גרוס
1/2 כפית מלח שולחן דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4-5 כפות קורנפלור
2 ביצים
2 כפות שמן קנולה מזוכך לטיגון
לציר
3 כפות שמן קנולה
1 כף ג’ינג’ר טרי
2 שיני שום
4 פטריות פורטובלו
1 פלפל צ’ילי אדום
1 בצל ירוק קצוץ
עלי כוסברה
1+1/2 כוסות מים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום דמררה
1 כפית קורנפלור
1 כוס מים
1 כוס קרם קוקוס
לרוטב וינגרט בהגשה:
2 כפות ממרח שומשום עם קוקוס
1 פלפל צ’ילי
1 כפית ג’ינג’ר
1 חופן כוסברה
מיץ מלימון אחד
1 כף סויה
2 כפות מים
בצל ירוק חתוך לעיגולים
אופן הכנה
הכנת הציר:
1 שמים שמן קנולה על ווק ומחממים.
2 חותכים ג’ינג’ר ושום לפרוסות ומטגנים.
3 פורסים פטריות וצ’ילי אדום ומוסיפים לווק.
4 מוסיפים מלח, סוכר דמררה,סויה, מים.
5 פורסים עלי כוסברה ובצל ירוק ומוסיפים. מרתיחים.
6 לקראת סוף בישול הציר מוסיפים קרם קוקוס.
תערובת הקציצות:
1 קוצצים ג’ינג’ר קצוץ ומניחים בקערה.
2 קוצצים דק: בצל לבן, כוסברה ופלפל אדום – ומוסיפים.
3 מוסיפים לקערה בשר פרגית טחון.
4 מוסיפים מלח, סוכר, ומעט קורנפלור.
5 מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות מתערובת העוף בגודל של כדורי פינג פונג.
6 מכניסים את כדורי העוף לווק עם הציר.
7 מניחים את הקציצות על גבי אורז לבן, מוסיפים ויינגרט מלמעלה ובצל ירוק.
רוטב ויניגרט להגשה:
1 טוחנים בעזרת בלנדר מוט ממרח שומשום קוקוס,צ’ילי אדום, ג’ינג’ר, כוסברה, סויה, מים ומיץ לימון.
תחליף לממרח שומשום עם קוקוס
אני לא מצליחה להשיג ממרח שומשום עם קוקוס.
באיזה תחליף זמין אפשר להשתמש?
אני לא מצליחה להשיג ממרח שומשום עם קוקוס. באיזה תחליף זמין אפשר להשתמש?
רויטל says:
המתכון הספציפי הזה הוא עם ממרח שומשום עם קוקוס
אבל אפשר לנסות עם ממרח חמאת בוטנים
המתכון הספציפי הזה הוא עם ממרח שומשום עם קוקוס אבל אפשר לנסות עם ממרח חמאת בוטנים
rotem says: