אסאדו בתנור של צ’ארלי פדידה – בשר נימוח ועסיסי שכולם אוהבים

השף צ’רלי פדידה והשחקן דביר בנדק מכינים אסאדו בבישול ארוך מקוצב עם עצם סוויד, ירקות אפויים וסלסה ירוקה מתוך "צ'רלי ודביר בממלכת הבשר"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

אסאדו בתנור
3 ק״ג קשתית / שורט ריבס / אסדו שפונדרה חלק מס' 9 ( עם העצם לאורך)
חוט קצביים חום
חצי כפית מלח ורוד
חצי כוס פלפל שחור גרוס דק
50 גרם מרווה
100 גרם קורנית
1 כף גרגירי כוסברה
חצי כפית זרעי שומר
4 ענפי רוזמרין
4 כפות שמן לצריבת הבשר
2 שיני שום
1 עלי דפנה
4 ס״מ של קליפת תפוז
4 ס״מ של קליפת לימון
מטבל ירוקים
50 גרם פטרוזיליה
50 גרם כוסברה
50 גרם עירית
20 גרם טרגון
2 שיני שום
חצי כוס שמן תירס
גרדת לימון מלימון אחד
גרדת מחצי תפוז
פלפל חריף יבש
חצי כפית מלח ים
ירקות צבעוניים בתנור:
2 גזר קלוף וחתוך לחצי לאורך
2 ראש פטרוזיליה קלופים וחתוכים לאורך
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לארבע
1 כרישה חתוכה לפרוסות באורך של 5 ס״מ
4 בצלצלי שלוט קלופים בשלמותם
1 ראש שום שלם
4 כפות שמן זית
1 כף מונטריאול
נתח קצבים של צ’רלי פדידה
אופן הכנה
1 מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
2 מתבלים בריסקט במלח ורוד, פלפל גרוס, קורנית מעט שמן ומניחים בצד.
3 מטגנים בסיר בעל תחתית עבה בצל למשך כ 15 דקות או עד לצבע זהוב ויפה, מוסיפים אל הבצל המטוגן תוך כדי טיגון סוכר חום, עלי דפנה, מקל קינמון, ציפורן ולבסוף יין אדום מביאים לרתיחה וצמצום היין מעט.
4 מעבירים את תערובת הבצל המטוגן לתבנית אפייה ומעל הבצל מניחים את נתח הבריסקט , מניחים בתבנית את חצאי ראש השום ומכסים בנייר אפיה ורדיד אלומיניום.
5 מכניסים לתנור שחיממנו למשך כ 3 וחצי שעות.
6 לאחר שעתיים וחצי בתנור ובדיקה מהירה כי הבשר הגיע לרמת ריכוך רצויה מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ומעלים את הטמפרטורה של התנור ל 220 מעלות וכדי לתת צבע וחריכה טובה לבשר מלמעלה.
7 לוקחים אקדח עישון וממלאים בנסורת בטעם שאוהבים מדליקים ומחדירים עשן אל תבנית האפייה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות