אסאדו בתנור של צ’ארלי פדידה – בשר נימוח ועסיסי שכולם אוהבים
השף צ’רלי פדידה והשחקן דביר בנדק מכינים אסאדו בבישול ארוך מקוצב עם עצם סוויד, ירקות אפויים וסלסה ירוקה מתוך "צ'רלי ודביר בממלכת הבשר"
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
אסאדו בתנור
3 ק״ג קשתית / שורט ריבס / אסדו שפונדרה חלק מס' 9 ( עם העצם לאורך)
חוט קצביים חום
חצי כפית מלח ורוד
חצי כוס פלפל שחור גרוס דק
50 גרם מרווה
100 גרם קורנית
1 כף גרגירי כוסברה
חצי כפית זרעי שומר
4 ענפי רוזמרין
4 כפות שמן לצריבת הבשר
2 שיני שום
1 עלי דפנה
4 ס״מ של קליפת תפוז
4 ס״מ של קליפת לימון
מטבל ירוקים
50 גרם פטרוזיליה
50 גרם כוסברה
50 גרם עירית
20 גרם טרגון
2 שיני שום
חצי כוס שמן תירס
גרדת לימון מלימון אחד
גרדת מחצי תפוז
פלפל חריף יבש
חצי כפית מלח ים
ירקות צבעוניים בתנור:
2 גזר קלוף וחתוך לחצי לאורך
2 ראש פטרוזיליה קלופים וחתוכים לאורך
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לארבע
1 כרישה חתוכה לפרוסות באורך של 5 ס״מ
4 בצלצלי שלוט קלופים בשלמותם
1 ראש שום שלם
4 כפות שמן זית
1 כף מונטריאול
אופן הכנה
1 מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
2 מתבלים בריסקט במלח ורוד, פלפל גרוס, קורנית מעט שמן ומניחים בצד.
3 מטגנים בסיר בעל תחתית עבה בצל למשך כ 15 דקות או עד לצבע זהוב ויפה, מוסיפים אל הבצל המטוגן תוך כדי טיגון סוכר חום, עלי דפנה, מקל קינמון, ציפורן ולבסוף יין אדום מביאים לרתיחה וצמצום היין מעט.
4 מעבירים את תערובת הבצל המטוגן לתבנית אפייה ומעל הבצל מניחים את נתח הבריסקט , מניחים בתבנית את חצאי ראש השום ומכסים בנייר אפיה ורדיד אלומיניום.
5 מכניסים לתנור שחיממנו למשך כ 3 וחצי שעות.
6 לאחר שעתיים וחצי בתנור ובדיקה מהירה כי הבשר הגיע לרמת ריכוך רצויה מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ומעלים את הטמפרטורה של התנור ל 220 מעלות וכדי לתת צבע וחריכה טובה לבשר מלמעלה.
7 לוקחים אקדח עישון וממלאים בנסורת בטעם שאוהבים מדליקים ומחדירים עשן אל תבנית האפייה.