ארטישוק ממולא בשר של ג'קי אזולאי – תבשיל מושלם
מנה מסורתית מהמטבח המרוקאי בגרסאת ג’קי אזולאי – תחתיות ארטישוק ממולאות בשר קבב וצנוברים, משודך לרוטב סמיך ואפונה. וקאי בגרסאת ג’קי אזולאי – תחתיות ארטישוק ממולאות בשר קבב וצנוברים, משודך לרוטב סמיך ואפונה.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת קבב עם צנובר
1 שקית תחתיות ארטישוק
0.5 שקית אפונה קפואה
רוטב
2 תחתיות ארטישוק
2 גבעולי סלרי
2 בצלים
2 כפות שמן
מעט כורכום
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מעט כמון
2 כוסות מים
להגשה
שמן זית
אופן הכנה
הכנת התבשיל
1 טוחנים במעבד מזון 2 תחתיות ארטישוק, 2 גבעולי סלרי ובצל, עד שמתקבל מרקם של קרם.
2 בינתיים בסיר רחב שמים שמן.
3 מוסיפים את הקרם שהתקבל לסיר ומתבלים בכורכום, מלח, פלפל ומעט כמון.
4 מוסיפים את האפונה והמים ומביאים לרתיחה.
5 במקביל, ממלאים את תחתיות הארטישוק בקציצת הבשר.
6 מסדרים בסיר את תחתיות הארטישוק הממולאות.
7 מבשלים על אש נמוכה במשך כ-30-40 דקות עד לבישול הבשר וריכוך תחתיות הארטישוק.
8 הצעה להגשה מזלפים שמן זית על הקציצות.