מרק ארטישוק איטלקי עם ברוסקטה של השף אבי ביטון

אבי ביטון מלמד את ירדן הראל ואת אימה רונית להכין מרק ארטישוק טעים עם ברוסקטה פריכה. מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרק:
4 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
2 בצלים סגולים פרוסים
5 שיני שום כתושות
2 קוביות בזיליקום
1 כרישה חתוכה
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
10 לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים
2 ענפי טימין
3 חלמונים
גבינת גרנה פדנה מגוררת
1 ליטר מים מלח
לברוסקטה:
4 פרוסות לחם איטלקי
שמן זית
גבינת שמנת
עגבנייה
שום
מלח
פלפל

אופן הכנה

אופן הכנה
המרק:
1 בסיר גדול מניחים את החמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל, השום, הבזיליקום, הכרישה, תפוחי האדמה והארטישוק עד להזהבה.
2 מוסיפים מים ומלח ומבשלים 35 דקות עד לריכוך.
3 טוחנים היטב בבלנדר עומד.
4 מערבבים את החלמונים עם מעט מהמרק ויוצקים חזרה למרק, מערבבים קלות.
5 מגישים מנת מרק עם מעט גרנה פדנה לצד הברוסקטה.
הברוסקטה:
1 צולים קלות את הפרוסות במחבת גריל.
2 מורחים בשמן זית ובשום טרי.
3 מורחים גבינת שמנת, מפזרים קוביות עגבניה ובזיליקום טרי.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות