כתף טלה עם פירות יבשים ואורז של ג’קי אזולאי

תכירו את המלך החדש בשולחן החג שלכם- כתף טלה צלויה ממולאת בפירות יבשים ואורז עם רוטב יין אדום

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כתף טלה
1 חוטי קשירה לבשר
למילוי:
1 כפית סוכר
3 בצלים
0.5 כוס משמש מיובש
0.5 כוס שזיף מגולען
0.5 כוס צימוקים
1 חופן חמוציות
3 כפות שמן זית
כוסות אורז
2 כפות דבש
3 כפות סילאן
0.5 כפית פלפל
1 מלח לפי הטעם
לרוטב:
3 כוסות יין אדום
2 חבילות בלי שאלוט
1 כף סוכר
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
1 חופן עלי דפנה
1 חופן פלפל אנגלי
2 כוסות ציר עוף/בקר
כוסות אורז מוכנים מראש

אופן הכנה

אופן הכנה
מכינים את המילוי:
1 את הבצלים פורסים ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית
2 קוצצים את הפירות היבשים ומוסיפים למחבת עם הבצלים
3 מתבלים בדבש וסילאן ומקרמלים
4 מתבלים במלח ופלפל
5 את האורז מבשלים מראש, מוסיפים לתערובת הבצלים והפירות היבשים ומורידים מהאש
6 פותחים את כתף הטלה, פורסים אותו וממלאים בנדיבות בתערובת האורז והפירות היבשים
7 סוגרים את הבשר וקושרים היטב
8 צורבים עם מעט שמן זית בתוך רוסטר או כלי רחב אחר (שימו לב – יש לצלות הכתף בכלי שיכול להיכנס לתנור)
9 בזמן צריבת הטלה מוסיפים את מרכיבי הרוטב- בצלי שאלוט, סוכר, יין אדום, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח ופלפל שחור
10 מוסיפים 2 כוסות ציר עוף / בקר, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים
11 לאחר שאלכוהול התאדה עוטפים את הכלי בנייר אפייה ובנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200-220 מעלות לשעה בערך
12 מורידים את החום ל 160-180 מעלות וממשיכים לאפות למשך שעתיים נוספות
13 יש לעקוב אחרי התהליך בתנור ולהוסיף ציר מדי פעם אם הוא מתאדה
כתף טלה עם פירות יבשים ואורז
צילום: נופר בוגנים כתף טלה עם פירות יבשים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות