כתף טלה עם פירות יבשים ואורז של ג’קי אזולאי
תכירו את המלך החדש בשולחן החג שלכם- כתף טלה צלויה ממולאת בפירות יבשים ואורז עם רוטב יין אדום
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כתף טלה
1 חוטי קשירה לבשר
למילוי:
1 כפית סוכר
3 בצלים
0.5 כוס משמש מיובש
0.5 כוס שזיף מגולען
0.5 כוס צימוקים
1 חופן חמוציות
3 כפות שמן זית
כוסות אורז
2 כפות דבש
3 כפות סילאן
0.5 כפית פלפל
1 מלח לפי הטעם
לרוטב:
3 כוסות יין אדום
2 חבילות בלי שאלוט
1 כף סוכר
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
1 חופן עלי דפנה
1 חופן פלפל אנגלי
2 כוסות ציר עוף/בקר
כוסות אורז מוכנים מראש
אופן הכנה
אופן הכנה
מכינים את המילוי:
1 את הבצלים פורסים ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית
2 קוצצים את הפירות היבשים ומוסיפים למחבת עם הבצלים
3 מתבלים בדבש וסילאן ומקרמלים
4 מתבלים במלח ופלפל
5 את האורז מבשלים מראש, מוסיפים לתערובת הבצלים והפירות היבשים ומורידים מהאש
6 פותחים את כתף הטלה, פורסים אותו וממלאים בנדיבות בתערובת האורז והפירות היבשים
7 סוגרים את הבשר וקושרים היטב
8 צורבים עם מעט שמן זית בתוך רוסטר או כלי רחב אחר (שימו לב – יש לצלות הכתף בכלי שיכול להיכנס לתנור)
9 בזמן צריבת הטלה מוסיפים את מרכיבי הרוטב- בצלי שאלוט, סוכר, יין אדום, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח ופלפל שחור
10 מוסיפים 2 כוסות ציר עוף / בקר, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים
11 לאחר שאלכוהול התאדה עוטפים את הכלי בנייר אפייה ובנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200-220 מעלות לשעה בערך
12 מורידים את החום ל 160-180 מעלות וממשיכים לאפות למשך שעתיים נוספות
13 יש לעקוב אחרי התהליך בתנור ולהוסיף ציר מדי פעם אם הוא מתאדה
שאלה
האם אפשר להשתמש בבצל סגול
במקום בצל שאלוט?
האם אפשר להשתמש בבצל סגול במקום בצל שאלוט?
ליאת says:
המתכון הספציפי הזה הוא עם שאלוט, אבל בהחלט אפשר לנסות
המתכון הספציפי הזה הוא עם שאלוט, אבל בהחלט אפשר לנסות
rotem says: