עוגת שזיפים ושקדים ללא גלוטן גם לפסח
עוגה בחושה, אוורירית ומפנקת בטירוף הכי פשוטה שיש – הכל בקערה אחת ולתנור – וכן, אפשר להכין עם פירות אחרים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים לתבנית בקוטר 22
4 ביצים
130 גרם (2/3 כוס) שמן זית
130 גרם (2/3 כוס) סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 גרידת לימון או גרידת תפוז
160 גרם (2/3 כוס) חלב / חלב צמחי
150 גרם (1/2 1 כוסות) קמח שקדים
100 גרם (1 כוס) קמח שיבולת שועל (או בפסח קמח קוקוס או קמח אורז)
10 גרם (1 כף) אבקת אפיה
4-5 שזיפים בשלים (או פרי אחר)
שקדים פרוסים לקישוט
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו
2 בקערה רחבה טורפים בעזרת מטרפה שמן זית, ביצים, וניל, גרידה וחלב לתערובת אחידה
3 מוסיפים את הקמחים ואת אבקת האפייה ומערבבים לאיחוד
4 מעבירים את הבלילה לתבנית עוגה
5 חוצים של שזיף לחצי וכל חצי לפרוסות דקות ואז יוצרים מניפה, מניחים מעל העוגה בעדינות לא ללחוץ פנימה
6 מפזרים שקדים ואופים כ-40-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד
טיפים:
1 אפשר להחליף את הסוכר בכל סוכר גבישי אחר
2 קמח שקדים ושקדים טחונים זה אותו דבר
3 אפשר להחליף את הקמח שיבולת שועל בקוקוס או קמח אורז
מתוך הבלוג בריאלי של אריאל בן חמו