תפוחים בסירופ הדרים עם ערק ושמנת חמוצה
קינוח קליל שמעולה אחרי ארוחה כבדה או בכלל נישנוש מתוק, מתכון של ירון קסטנבוים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים ל-4 סועדים:
6-4 תפוחי גרנד סמית, קלופים, חצויים לאורכם ומגולענים
2 כוסות מים
1 כוס סוכר לבן
מיץ מלימון שלם סחוט טרי
מיץ מ-2 תפוזים וזסט מתפוז אחד
רבע כוס ערק
1 גביע שמנת חמוצה של פעם 28%
1 נשיקת מרנג שבורה לפירורים גסים
אופן הכנה
1 בסיר בינוני שמים מים וסוכר ומביאים לרתיחה
2 מוסיפים מיץ לימון, מיץ וזסט תפוזים וערק ומבשלים כדקה
3 מוסיפים את חצאי התפוחים ומבשלים עד להתרככות כחמש-שבע דקות (זהירות, בשלב הזה יש להשגיח על בישול התפוחים כדי שלא יתרככו מדי וייעשו סמרטוטיים)
4 מעבירים את השמנת החמוצה לקערת ערבוב ומערבבים היטב בעזרת כף
5 מסדרים שני חצאי תפוחים בצלחת הגשה עם סירופ הבישול ובנדיבות. מניחים שמנת חמוצה ליד, מפוררים מרנג מעל ומגישים