תפוחי עץ במילוי אגוזים ושקדים של ג'קי אזולאי
לא תאמינו באיזה ריח יתמלא הבית ברגע שתכניסו אותם לתנור. קינוח תפוחי עץ במילוי מתוק וקראנצ’י מתוך “אצל ג’קי”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבישול התפוחים
7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
0.5 כוס סוכר
1 מקל קינמון
למילוי
0.5 כוס שקדים קצוצים
0.5 כוס אגוזי מלך קצוצים
0.5 כוס צימוקים
0.25 כוס סוכר
0.5 כפית קינמון
מעט סילאן
להגשה
טחינה גולמית
אופן הכנה
הכנה
1 קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.
2 בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת “אל-דנטה” (לא רך מידי ולא קשה מידי).
3 מסננים לאחר בישול.
4 בינתיים, טוחנים גס את האגוזים והשקדים.
5 מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.
6 ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.
7 מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום.
8 אופים במשך 10 דקות על 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד
9 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים.
הצעה להגשה
1 מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית.