טארט תפוחים ובוואריה של אורן בקר

מתכון מופלא לפבלובה לטאטרט תפוחים ובווארייה שהאורחים ישתגעו ממנו ולא רק הם. מתוך "ככה אופים את זה"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבסיס הטארט:
150 גרם חמאה
30 גרם שקדים טחונים
85 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
קורט מלח
250 גרם קמח לבן בהיר רגיל
למלית התפוחים:
3 תפוחי גרנד סמיט
1 כף חמאה
2 כפות סוכר חום
לבוואריה:
200 גרם חלב
2 כפית קינמון טחון
100 גרם סוכר
4 חלמונים
2 כפיות ג’לטין (10 גרם) + 50 סמ”ק מים
250 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה
בסיס הטארט:
1 במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה, אבקת סוכר ואבקת שקדים. מוסיפים וניל וביצים. מוסיפים קמח ומעבדים עד ליצירת בצק אחיד והומוגני. שומרים את הבצק עטוף בניילון נצמד במקרר.
2 מרדדים את הבצק הפריך לעובי של כ – 3.5 מ”מ ומשבצים בתבניות טארט אישיות. מניחים למנוחה של שעה במקרר.
3 לאחר כשעה, מניחים על הקילתיות מנג’טים עם שעועית ואופים אפיה מלאה בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות כ – 20 דקות.
מלית התפוחים:
1 קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מקפיצים בחמאה וסוכר חום עד לקירמול התפוחים.
2 מניחים בצד להתקרר.
הבוואריה:
1 סופגים את הג’לטין במים ומניחים במקרר ל – 10 דקות להתייצבות.
2 בקלחת מרתיחים חלב, אבקת קינמון ומחצית מכמות הסוכר, בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים ושארית הסוכר.
3 משווים טמפרטורה בין החלב הרותח לבלילת החלמונים ומבשלים ל – 85 מעלות (קרם אנגלז). כשהקרם מגיע לטמפרטורה הרצויה מוסיפים את מסת הג’לטין ומערבבים היטב. מצננים לכ-30 מעלות. בנפרד מקציפים שמנת מתוקה כ-3/4 הקצפה (מרקם יוגורט), מקפלים לקרם שהתקרר ומערבבים לבוואריה חלקה.
הרכבת הטארט:
1 כשהטארטים אפויים מסירים את המנג’טים עם השעועית ומסדרים שכבה מהתפוחים המקורמלים. מניחים בצד.
2 את הבוואריה מעבירים למד ליטר ויוצקים כשכבה על גבי התפוחים עד לגובה המקסימלי של הטארט. מעבירים להקפאה להתייצבות של שעה. ניתן לקשט את המנה לאחר שהתייצבה עם ג’ל שקוף או גנאש שוקולד לבן וקינמון.
טארט תפוחים ובוואריה של אורן בקר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות