טארט תפוחים מושלם של דודו אוטמזגין – מתכון לחג

עוד רעיון לקינוח לראש השנה: טארט עם תפוחים, אגוזי פקאן וגלידת וניל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית לטארט תפוחים
תבנית טארט 24
בצק
200 גרם חמאה
150 גרם אבקת סוכר
10 גרם אבקת וניל
60 גרם חלמון (מ-3 ביצים)
100 גרם אבקת שקדים
250 גרם קמח
תפוחים
4 תפוחים גרנד סמית’ קצוצים
1 כף חמאה
1 כף סוכ
רויאל הפקאן
125 גרם גלוקוזה
125 גרם סוכר
27 גרם קמח
60 גרם ביצים (כ-1 ביצה)
43 גרם שמנת מתוקה
135 גרם פקאן קלוי
קרם וניל
375 גרם שמנת
½1 מקל וניל
75 גרם סוכר
90 גרם חלמון (מ-4.5 ביצים)
10 גרם ג’לטין
60 גרם מים
אופן הכנה
בצק
1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את החלמונים והווניל.
2 מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים את הקמח ואבקת השקדים.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
4 מרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ ומניחים במקרר.
התפוחים
1 מניחים את התפוחים הקצוצים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה, מפזרים מלמעלה את החמאה והסוכר ואופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות במשך 16 דקות. מצננים.
הרויאל פקאן
1 מחממים את הגלוקוזה ומוסיפים את הסוכר, מערבבים ומבשלים עד להמסה מלאה של הסוכר. מסירים מהאש
2 מוסיפים בהדרגה את הקמח והביצים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3 מוסיפים את הפקאן הקלוי ומניחים בצד.
קרם וניל
1 משרים את הג’לטין והמים.
2 מחממים עד לסף רתיחה את השמנת, מקל הוניל והסוכר. מסירים מהאש.
3 מבצעים השוואת טמפרטורות יחד עם החלמונים ומחזירים לאש עד לטמפרטורה של 82 מעלות. מסירים מהאש.
4 מוסיפים את הג’לטין ומסננים.
5 יוצקים את המסה לרינג בקוטר זהה לקוטרו של הטארט (עטוף בניילון נצמד). מעבירים למקפיא להתייצבות מלאה.
הרכבת הטארט
1 מניחים את התפוחים על גבי בצק הטארט ומעליהם מניחים את שכבת הרויאל שהספיקה להתייצב
2 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 25 דקות. מצננים.
3 מניחים על גבי הטארט האפוי את קרם הוניל ומגישים.
טארט תפוחים מושלם של דודו אוטמזגין – מתכון לחג
טארט תפוחים מושלם של דודו אוטמזגין – מתכון לחג

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: