שטרודל תפוחים קל להכנה

מתכון לשטרודל תפוחים עם דפי פילו בסגנון בקלאווה, תערובת תפוחים מקורמלים ואגוזים. לא לשכוח כדור גלידה וניל ליד למקסימום כיף

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למלית תפוחים:
8 דפי פילו גדולים (מופשרים לפי הוראות יצרן)
5 תפוחי גרני סמית'
2 כפות חמאה קרה
¼ כוס סוכר חום
¼ כוס סוכר לבן
½ כפית קינמון
1/8 כפית פלפל אנגלי/אולספייס
מיץ מחצי לימון
1 כף קורנפלור
½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
למילוי בין הדפים:
2 כוסות אגוזי מלך, טחונים
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
½ כפית פלפל אנגלי/אולספייס
3 כפות פירורי לחם
250 גרם חמאה מומסת
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
מתחילים ממלית התפוחים:
1 חותכים את התפוחים לחתיכות בגודל חצי ס"מ בערך
2 ממיסים חמאה במחבת על אש בינונית גבוהה
3 מוסיפים את התפוחים, הסוכרים, הקינמון והאולספייס
4 מניחים להתבשל כ-10 דקות תוך ערבוב עדין של התפוחים לאורך כל תהליך הבישול
5 מוסיפים את מיץ הלימון ואת הקורנפלור בהדרגה ומערבבים היטב
6 לבסוף מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומניחים בצד
מכינים את דפי הפילו:
1 קוצצים את אגוזי המלח עד שהם טחונים היטב, מערבבים עם קינמון, סוכר ואולספייס
2 פורסים 2 דפי פילו אחד ליד השני, מברישים בחמאה מומסת וומפזרים שליש מתערובת האגוזים על כל בצק הפילו באופן שווה.
3 מניחים מעל עוד שני דפים, מברישים בחמאה ומפזרים שליש מתערובת האגוזים
4 חוזרים על הפעולה עם כל דפי הפילו והאגוזים
5 מפזרים בצד הצר יותר של דפי הפילו פירורי לחם, עליהם יוצקים את תעורבת התפוחים לאורך החלק הצר של הבצק (משאירים בצדדים מקםו לקפל את הבצק)
6 מקפלים את הבצק עם התפוחים קיפול אחד ואז מקפלים מהצדדים את הבצק, ממשיכים לגלגל את הבצק כך שמהצדדים השטרודל "סגור"
7 בכל גילגול מורחים חמאה מומסת על הבצק
8 מחממים תנור ל 180 מעלות, מניחים את השטרודל על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בחמאה מומסת מלמעלה ובעזרת סכין חורצים חריצים אלכסונים לאורך השטרודל
9 אופים כ 30 דקות או עד להזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות