עוגת תפוחים ופרג של מיקי שמו
איך מכינים בקלות עוגת תפוחים? מיקי שמו מסביר שלב שלב במתכון מוכר ואהוב מתוך "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית בקוטר 24 ס”מ
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
240 גרם פרג טרי טחון
3 תפוחי עץ גראנד סמית’ קלופים ומגוררים גס
6 חלבונים
3/4 כוס סוכר (150)
1.5 כוסות קמח (200 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
לתחתית:
2 אגסים קלופים
לציפוי:
מעט ריבה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2 מעבדים חמאה עם כוס סוכר עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה.
3 מוסיפים בהדרגה את החלמונים, עד שנבלעים בתערובת.
4 מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון, קמח, אבקת אפיה ופרג טחון בהדרגה.
5 מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים היטב.
6 מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר (3/4 כוס) בקערה נפרדת לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת הפרג.
7 משמנים תבנית בחמאה.
8 פורסים את האגסים לפרוסות אחידות ומסדרים בתחתית התבנית.
9 יוצקים את התערובת ואופים כ – 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
10 מצננים היטב, משחררים מתבנית האפייה והופכים על צלחת הגשה.
11 מברישים בריבה מהולה במעט מים לצורך הברק ומגישים.
