פאי תפוחים עם קראמבל פשוט ומעולה

מתכון טעים וקל להכנה לפאי תפוחים עם בצק פריך בטעם מעולה

זמן הכנה
40 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק
300 גרם חמאה
4 כוסות קמח
שני שליש כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
2 כפיות גרידת לימון
2 ביצים
מלית
12 תפוחי עץ מקולפים
2 כפות מיץ לימון
8 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
50 גרם חמאה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית קינמון
ציפוי
2 כפות סוכר חום
אופן הכנה
בצק
1 במיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר, החמאה, תמצית הוניל, המלח ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את הביצים וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
3 מחלקים את הבצק לשני חלקים אחד בגודל של כשני שליש מהבצק והשני כשליש מכמות הבצק.
4 עוטפים את חלקי הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך כ-15 דקות.
מלית
1 חותכים את התפוחים הרלופים לפרוסות דקות, מוזגים מעל מיץ לימון ומערבבים.
2 ממיסים את הסוכר במחבת, מוסיפים חמאה ומערבבים.
3 מוסיפיםאת התפוחים ומבשלים על אש קטנה עד לכדי קרמול.
4 מערבבים את האינסטנט פודינג עם מים ומוסיפים למחבת יחד עם הקינמון, מערבבים כדקה נוספת, מורידים מהאש ונותנים לו להצטנן.
5 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
6 מוציאים את חלק הבצק הגדול מרדדים אותו, מהדקים ומשטחים אותו על תבנית פאי משומנת, מחוררים אותו בעזרת מזלג ומכניסים אותו למקפיא לכ-15 דקות נוספות.
7 בתום ההקפאה ממלאים את הבצק במלית, מפוררים מעל את חלקי הבצק הקטן ומפזרים מעל סוכר חום.
8 אופים בתנור במשך כ-25 דקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      כל המתכונים אם זה אפייה בישול. מנות אחרונות והכל מכל.אין על מרץ האוכל . באהבה עדנה.שנה טובה ומתוקה.

      כל המתכונים אם זה אפייה בישול. מנות אחרונות והכל מכל.אין על מרץ האוכל . באהבה עדנה.שנה טובה ומתוקה.
      עדנה מזרחי פרץ says:

    אולי יעניין אותך גם