פאי תפוחים פרווה פשוט בטעם מושלם

מתכון פשוט וקל להכנה לפאי תפוחים פרווה בטעם מושלם

זמן הכנה
40 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק
200 גרם חמאה צמחית
3 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
מלית
2 קילו תפוחי עץ קלופים חתוכים גס
200 גרם חמאה צמחית
כוס וחצי סוכר
2 כפיות קינמון
4 כפות גרידת לימון
2 כוסות מים
ציפוי
8 תפוחי עץ
4 כפות סוכר חום
25 גרם צנוברים קלויים
אופן הכנה
בצק
1 במעבד מזון מערבבים קמח, חמאה צמחית, סוכר ומלח בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת מפוררת.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד במרקם לח.
3 מרדדים את הבצק ומניחים אותו בתבנית פאי כך שיחסה את כל שטחה ומהדקים אותו עליה.
4 מחוררים את הבצק המהודק בעזרת מזלג ושמים במקפיא למשך כ-15 דקות.
5 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
6 בתום קירור הבצק אופים אותו בתנור במשך כ-15 דקות עד לכדי הזהבה.
מלית
1 שמים בסיר 2 כוסות מים וחמאה צמחית מערבבים עד להמסת החמאה מבשלים במשך כ-20 דקות ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שמתקבלת מחית.
2 מסננים את המחית לקערה דרך מסננת ומועכים את המחית כך שתקבל מרקם חלק.
3 שמים את המחית בסיר נקי, מכניסים קינמון, גרידת לימון וסוכר ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לכדי הסמכה של המלית.
4 מורידים מהאש ויוצקים את הבלילה לתבנית הבצק.
ציפוי
1 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
2 חותחים את תפוחי העץ לפרוסות ומסדרים אותם בצורת מניפה על הפאי.
3 מפזרים סוכר חום וצנוברים קלויים ואופים בתנור כ-30 דקות עד לכדי הזהבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות